28 januari 2015

10 februari: gratis event Young People Create the Future

Internet en online media zijn razendsnel onderdeel geworden van het leven van kinderen en jongeren. Hoe bereiken we ze en hoe willen ze bereikt worden? Op dinsdagmiddag 10 februari geven specialisten en jongeren antwoord op deze vraag tijdens het congres Young People Create the Future in het Fox Theater in Hoofddorp. Georganiseerd door Sanoma en ECP / Veiliginternetten.nl.
 
Op het congres Young People Create the Future gaan toonaangevende sprekers in op de trends en ontwikkelingen rondom internet en online media vanuit zowel onderzoek als praktijk. Ook wordt er gekeken hoe kinderen en jongeren zelf denken over de toekomst van diverse media – zowel de kansen als de gevaren – en wat dit betekent voor exploitanten, contentmakers, adverteerders, bedrijfsleven en overheid.
 
Op het programma staan:

  • Esther Rozendaal, Universiteit van Nijmegen, over de reclamewerking van jongeren en de reclamewijs- en weerbaarheid van kinderen. Met een brug van wetenschap en praktijk. 
  • Eline Kwantes, Dromenkroon, over media van de toekomst volgens jongeren
  • Suzan Schouten, uitgever Kids & Teens Sanoma, over hoe Donald Duck als merk inspeelt op de ontwikkelingen in online media: Duckstad Duckwijs
  • Jeroen Koopman van NewBeTV over jongerencultuur en hoe media (maken) een rol speelt in hun dagelijks leven.
  • Puck Meerburg, een 15-jarige programmeur uit Delft, op internet bekend als Puckipedia, over zijn passie en waarom hij het ook belangrijk vindt voor andere jongeren.

Jochem van Gelder is de presentator van de dag.
 
Voor meer informatie ga naar saferinternetday.nl.
 

Aanmelden

Locatie: FOX theater Hoofddorp
Tijd: 13.00- 17.30 uur
Toegang: gratis
Deelname is gratis, maar het aantal plaatsen is beperkt.
 
Aanmelden via het inschrijfformulier op saferinternetday.nl.