22 mei 2014

15 jaar NU.nl!

Op 12 mei was het 15 jaar geleden dat NU.nl voor het eerst live ging. Inmiddels is NU.nl in Nederland uitgegroeid tot nieuwsmerk nummer één en innoveert het door. Natuurlijk wordt dit jubileum groots gevierd! 

NU.nl is het nummer één nieuwsmerk in Nederland, met maandelijks 1.000.000.000 pageviews van 5,6 miljoen unieke bezoekers. Al 5,3 miljoen NU apps zijn er gedownload,  4,2 miljoen mensen zijn geabonneerd op de ‘breaking news’-alert en meer dan 600.000 mensen volgen NU.nl op Twitter.

Innoveren

NU.nl heeft door de jaren heen altijd vooraan gestaan op het gebied van innovaties: het was het eerste nieuwsmerk met een iOS app, Android app, iPad app en nu ook met een Smartwacht app en Google Glass app (NUfoto). Ook in content bleef NU.nl innoveren, bijvoorbeeld met de merkextensies NUsport, NUzakelijk en het vorig jaar gelanceerde NUtech. Ook binnen NU.nl zelf ontstonden er nieuwe content-extensies zoals NUjij, NUfoto, NUentertainment en het zeer recent gelanceerde NUgroningen, het eerst regionale project van NU.nl.

Jarig!

Aankomende twee maanden wordt dit jubileum uitgebreid gevierd. Naast dat de NU-werknemers in het zonnetje worden gezet, vindt er een groots B2B-event plaats. Ook zal NU.nl haar 15-jarig bestaan meevieren op diverse events, zoals Digital Marketing Live, Mobile Convention en Sanoma’s eigen Sanoma Media Matters.

Adjuct hoofdredacteur Wilma Haan schreef voor de dag van lancering een achtergrondartikel over het ontstaan van NU.nl: “Als we toen geweten hadden hoe groot het zou worden, hadden we het anders aangepast en dus niet goed.” Lees het gehele artikel op NU.nl.

Contact adverteren bij Sanoma

Meer weten over de advertentiemogelijkheden op NU.nl? We denken graag met je mee. Vul het contactformulier in en wij nemen contact met je op. Je kunt ook direct bellen met ons salesteam: 088 556 77 77 of een e-mail sturen naar sales.nl@sanoma.com.