4 november 2019

Verrassende uitkomst van Veronica Magazine-verkiezing

René van der Gijp is de grappigste Nederlander volgens de lezers van Veronica Magazine. Het gezicht van Veronica Inside liet o.a. beroepskomieken André van Duin en Jochem Myjer achter zich.

Chantal vijfde
De redactie van het grootste entertainmentblad stelde een shortlist samen van ruim veertig mannen en vrouwen, bekend van tv, film en theater. De verkiezing werd aangekondigd in editie 36 en vanaf toen kon er gestemd worden op de website van Veronica Magazine. Dat leidde tot de volgende top 5: 1. René van der Gijp, 2. André van Duin, 3. Jochem Myer, 4. Ronald Goedemondt, 5. Chantal Janzen.

Een beetje ongepast
“Ik lach me helemaal de pleuris joh”, is de eerste reactie van Van der Gijp. De voetbalanalist denkt dat hij de verrassende zege mede dankt aan zijn Veronica Inside-collega’s Wilfred Genee en Johan Derksen. “Het is een uniek programma, juist vanwege de combinatie tussen ons drieën. Als Johan en Wilfred bij een ander programma zitten, vind ik er geen klap aan. Johan kan in VI de meest afschuwelijke dingen zeggen, maar die zijn spontaan. Ergens anders roept hij afschuwelijke dingen waarvan ik wéét dat hij ze vooraf bedacht heeft. Op die geoefende manier zijn we allemaal niet grappig. We vinden het vaak leuk als het plat is. Dat het nét niet kan, een beetje ongepast. In tegenstelling tot de Claudia de Breijs en Marc-Marie Huijbregtsen van deze wereld, voor wie humor is verheven tot een hogere kunst.”

Kritiek
Over de kritiek op grappen in VI zegt Gijp: “We zijn zo vaak op tv, dan kán het gebeuren dat er soms een grap volledig uit de bocht vliegt. Dan roep ik iets over homo’s dat ik beter niet had kunnen doen. Maar zoiets er per ongeluk uitgooien, is inherent aan het programma dat we maken. (…) Soms denk ik echt dat ze het groter maken dan het is. Als ik een grap maak over homo’s, gaat Peter van der Vorst me gelijk een heel verhaal appen over wat hij als twaalfjarige allemaal heeft meegemaakt. Ja, vervelend, maar dat is mijn grap niet hè.”

Veronica Magazine 45, het grappigste nummer van het jaar vol met lollige verhalen én een heuse moppentrommel, ligt vanaf morgen in de winkel.

Over Veronica Magazine
Veronica Magazine is het meest complete entertainmentmagazine van Nederland met een bereik van 975.000 lezers per week. Veronica Magazine vertelt je niet alleen hoe laat Eva Jinek haar scherpe vragen stelt, maar ook waar je moet zijn voor de beste films op tv en welke verborgen parels op Netflix je echt eens moet kijken. Daarnaast lees je alles over films in de bioscoop, muziek, gadgets, lifestyletrends, uitgaantips; kortom alles wat je wilt weten op entertainmentgebied.