30 januari 2020

45.000 ouders tekenen onderwijspetitie, 2000 kinderen maken ‘hand’tekeningen voor beter onderwijs

Ook ouders laten stem horen tijdens staking onderwijs

Tijdens de lerarenstaking op 30 januari was ook het geluid van ouders duidelijk te horen. In een glazen pop-upklas van Ouders van Nu bij het Binnenhof vroegen ouders en kinderen aandacht voor de problemen in het onderwijs. Onder leiding van Meester Jesper (bekend van Monthly hits) gingen ouders en kinderen in gesprek met kamerleden en fractievoorzitters.

Initiatiefnemer en hoofdredacteur van Ouders van Nu, Hilde Tholen: “We zijn hier vandaag omdat we ons zorgen maken over de toekomst van onze kinderen. Klassen zitten overvol, invallers zijn niet te vinden en steeds meer scholen denken aan een vierdaagse lesweek. Het probleem wordt steeds groter en de regering heeft geen plan of oplossing. Je kunt er niet meer vanuit gaan dat je kind in Nederland goed onderwijs krijgt en daar maken ouders zich, net als leraren, druk om. Het is dus meer dan een vraag om meer salaris. Het is een vraag voor een goede onderwijsbasis voor onze kinderen, onze toekomst.”

‘Goed onderwijs: ik teken ervoor!’
Op 14 januari startte Ouders van Nu, in samenwerking met de Algemene Onderwijsbond, de petitie ‘Goed onderwijs, ik teken ervoor’. Deze werd in twee weken tijd al ruim 44.000 keer getekend door ouders. De minister was donderdag helaas niet in Den Haag aanwezig. De petitie zelf werd daarom overhandigd aan René Peters, lid van de Tweede Kamer en vice-voorzitter van de Commissie Onderwijs, Cultuur & Wetenschap.

Ook meer dan 2000 kinderen lieten creatief van zich horen en maakten een ‘hand’tekening voor de regering. Deze geknutselde handjes werden in ontvangst genomen door Rob Jetten, fractievoorzitter van D66. Jetten: “Het is heel waardevol dat de stem van ouders ook steeds duidelijker te horen is. Hoe breder de steun in de maatschappij, hoe groter de kans op verandering. Ik zal dan ook zorgen dat de getekende handjes bij minister Slob op het bureau terechtkomen.”

Je kunt de petitie nog steeds ondertekenen op: https://petities.nl/petitions/onderwijspetitie