11 september 2018

57% van de Nederlandse vrouwen maakt gebruik van een dating-app

Meer dan de helft van de lezeressen van STYLETODAY maakt gebruik van een dating-app. Dit blijkt uit een onderzoek dat door STYLETODAY werd gehouden, bezoekers van de site werden gevraagd naar het gebruik van de app. Het onderzoek trok 663 respondenten aan waarvan de meerderheid tussen de 18-25 jaar is.

Gebruik van dating-apps
Tinder en Happn zijn dating-apps die het meest gebruikt worden. Ook The Inner Circle en Badoo zijn geliefd onder de STYLETODAY lezers. 51% is dagelijks actief op een dating-app. Nieuwgierigheid is een grote reden waarom de meeste dames een app downloaden waarmee ze hun liefde swipend zoeken. Toch is de meerderheid opzoek naar een serieuze relatie. Mannen denken hier echter anders over. Bijna de helft van de lezers geeft aan, méér dan 4 keer seksueel benaderd te zijn.

Daten na aanleiding van een dating-app
Onderstaand diagram geeft aan hoe vaak de lezers een date gehad hebben via een dating-app. De meerderheid heeft wel vaker dan 5 keer gedate.

Bij 51% van de respondenten, eindigde een date met seks. Hoewel de meeste vrouwen opzoek zijn naar een serieuze relatie, hebben zij de ware niet via een dating-app gevonden.

Catfish
92% van de ondervraagde vrouwen schijnt eerlijk te zijn op haar profiel van een dating-app. 26% heeft zelf ook nog maar te maken gehad met een catfish (iemand die zich via social media- of andere kanalen voordoet als een ander persoon en op die manier contact zoekt).