30 januari 2012

68% woont graag in een gemengde buurt

Wonen Nederlanders graag in een gemengde buurt? Ja, zegt 68%! Dit positieve geluid laten Libelle-lezeressen horen in een enquete. Ook vinden ze dat de media debet zijn aan het negatieve beeld rondom de multiculturele samenleving.

Ondanks deze positieve houding vindt 85% dat Nederland geen gemakkelijk land is om je in thuis te voelen. Dit en meer staat te lezen in de nieuwste editie van Libelle Nieuwscafe Krant met het thema De Nieuwe Buurt, als metafoor voor de multiculturele samenleving.


De Krant


In de Libelle krant wordt dit thema uitgediept met nieuws, meningen, deskundigen, verhalen van vrouwen en columns van Jorgen Raymann, Brecht van Hulten en Gerd Leers (over hoe hij zich als 12-jarig jongetje moest aanpassen aan een kostschool als nieuwe leefomgeving…). Ook fictie heeft een plek in de krant. Cabaretier en schrijver Mike Bodde schreef Het Keukentafelgesprek, een dialoog in twee delen, en Anna Drijver, actrice en schrijfster, schreef de eerste aflevering van het minifeuilleton Lara.


Het Event


Libelle Nieuwscafe Krant ligt vanaf 3 februari in de winkel als bijlage van Libelle nr 6. Voorafgaand hieraan is op maandag 30 januari het Libelle Nieuwscafe Live Event in cafe Dudok in Den Haag, een talkshow met interviews en muziek (o.a. Gerd Leers, Jorgen Raymann en Gordon LA The Voices). Presentatie: Femke Sterken en Ebru Umar.


Meer enquete resultaten


– 61% vindt dat de politiek problemen overdrijft

– 51% kiest voor een witte school

– 73% zegt NEE tegen Geert Wilders


Quotes uit de Libelle Nieuwscafe KrantZelfs als je perfect geintegreerd bent en precies doet wat de politiek wil, word je als buitenstaander behandeld


Schrijfster en integratiedeskundige Nurnaz Deniz


In Amerika heb je geisoleerde wijken, hier niet


Frans Verhagen, auteur van Hoezo mislukt? De nuchtere feiten over de integratie in Nederland