11 juli 2018

70% van de Nederlandse vrouwen ervaart stress voordat zij op vakantie gaat

Op vakantie gaan brengt voor veel vrouwen de nodige stress met zich mee. Dit blijkt uit een onderzoek gehouden door Fashionchick en Styletoday, waarin bezoekers van de sites werden gevraagd naar hun vakantieperikelen en alles wat daarbij komt kijken. Het onderzoek trok ruim duizend respondenten.

‘Een goed begin is het halve werk’
66% geeft aan een week van tevoren te beginnen met het pakken van de koffers. Dit tegenover 16% die daar pas één avond voor vertrek aan begint. De grootste koffer angst is iets vergeten mee te nemen, gevolgd door dingen die gaan lekken. Wat er dan vervolgens allemaal in de koffer gaat? Kennelijk een heleboel, 56% geeft aan bereid te zijn meer te betalen voor overgewicht van de koffer om zo meer mee te kunnen nemen. Eigen toiletspullen bijvoorbeeld, 51% laat weten hier niet zonder te kunnen op vakantie. Nu we het toch over koffers hebben: over het uiterlijk van de koffers is het merendeel het eens. 78% verkiest gebruiksvriendelijkheid boven een mooie buitenkant.

Stressen op vakantie
Op vakantie gaan brengt de nodige zorgen met zich mee: 71% van de deelnemers geeft aan stress te ervaren voor zij op vakantie gaan. 49% hiervan geeft haar stresslevel op het moment voor vertrek zelfs een zeven of hoger. Met de inpakstress valt het overigens wél weer mee: 68% zegt dat het inpakken van hun koffer niet van invloed is op hun stresslevel voor de vakantie. 71% zegt zich te kunnen ontspannen als zij eenmaal op de plek van bestemming zijn aangekomen.

Vakantie ‘grams’
Inspiratie over waar er wordt gegeten, geslapen of gedanst, wordt door 45% gehaald uit reisblogs. Dit wordt gevolgd door een old school reisgids (31%) en via Instagram (15%). Laatstgenoemde wordt liever gebruikt om vakantiekiekjes te delen: 56% geeft aan tijdens vakantie meerr te posten op het medium dan normaal. Op de keuze van een Instagram waardige vakantiebestemming heeft het medium dan weer minder invloed: 82% zegt bij het kiezen andere factoren belangrijker te vinden.

Tot slot: de telefoon blijkt voor veel vrouwen onmisbaar. 51% geeft aan terug naar huis te gaan als zij deze is vergeten. Zelfs als zij hierdoor haar vlucht mist.