http://media.zie.nl/e/?v=m1nzdvlf8hc3&sanoma_poster_url=http%3A%2F%2Fmedia.zie.nl%2Fm%2Fm1nzdvlf8hc3_m.jpg

25 april 2012

ADAPT maakt online inkopen nog effectiever

Sanoma Media lanceert ADAPT, een geavanceerde uitbreiding op de huidige Ad Exchange omgeving IMX. ADAPT maakt inkopen van online displayruimte via een veiling nog effectiever.

Het nieuwe Automated Trading Platform biedt naast de huidige CPC inkoop (bekend onder IMX) nieuwe inkoopvormen: CPM en retargeting. Daarmee is Sanoma Media een voorloper in Europa waarmee ze niet alleen haar eigen kwaliteitsinventory maar ook die van derden via een veiling aanbiedt.

Op korte termijn volgt nog een uitbreiding van de Automated Trading omgeving, dan worden de producten ADAPT Audience, ADAPT Discovery en ADAPT mobiel gelanceerd.


In 2007 eerste versie


De online advertising markt is de afgelopen jaren drastisch veranderd. Inmiddels wordt 36% van de display advertising besteding vanwege de toenemende vraag naar efficiency geautomatiseerd ingekocht. Sanoma Media lanceerde in 2007 al een eerste versie van een Ad Exchange: IMX.

Nu, vijf jaar later en veel ervaring rijker, is het tijd voor een state of the art nieuwe versie van deze automated trading omgeving met diverse afrekenmodellen binnen een nog veel groter kwaliteitsnetwerk zoals het SBS netwerk, KPN Vandaag, Scholieren.com en het MTV netwerk.


Voor elke adverteerder


Het Automated Trading Platform van Sanoma Media is in Nederland en zelfs op Europees niveau uitzonderlijk. Niet alleen mediabureaus die beschikken over de juiste techniek kunnen via ADAPT inkopen, maar ook partijen zonder de juiste techniek of kennis in huis kunnen bij Sanoma Media terecht voor een uitgebreid advies over automated trading. Door de verschillende productvormen is er voor elke adverteerder een geschikte manier van automated trading. Bekijk de

explanimation

.


Optimaal resultaat


Rachel Gomez y Maseland, sales director: ADAPT is de oplossing voor adverteerders en agencies die verzekerd willen zijn van een kwalitatief sterk netwerk voor hun campagne en toch via een veiling willen inkopen. We zien dat juist de combinatie van premium uitingen, zoals rich media of branded content, en via ADAPT ingekochte performance driven campagnes tot een optimaal resultaat leidt.