4 juni 2013

Ali B. wint Papa met Flair Award 2013

Ali B. is uitgeroepen tot winnaar van de Papa met Flair Award 2013. Hij neemt het stokje over van Guus Meeuwis, die vorig jaar de titel Papa met Flair kreeg. De award wordt ieder jaar uitgereikt aan de meest bijzondere papa.

Ali is blij met de award van het weekblad Flair: “Ik vind deze award mooi. Het klopt wel dat ik heel goed ben met kinderen. Misschien omdat ik zelf een beetje een groot kind ben.” Ondanks dat hij probeert om het niet al te belangrijk te vinden wat anderen van hem vinden, vindt hij het goed dat deze Flair Award bestaat. “Het is belangrijk dat vaders betrokken zijn bij de opvoeding, dus het is positief dat er een prijs voor is. Ik klink een beetje Ali Ideali zo, hè? Maar ik vind het een mooie award om te krijgen. Mijn kinderen zijn het er vast mee eens.”

Harten gestolen
Het weekblad Flair is blij met Ali als Papa met Flair. Hoofdredacteur Carlein Kieboom: “Ieder jaar reiken wij de inmiddels bekende Mama en Papa met Flair Award uit aan twee bekende Nederlanders. Ali B. heeft de titel ruimschoots verdiend, volgens onze lezeressen en volgens ons als redactie. Wij bewonderen Ali B. om zijn ongelooflijke veelzijdigheid. Hoe hij het jonge vaderschap combineert met zijn drukke werkschema en glansrijke carrière. En uiteraard om het succes dat hij al jaren heeft op muzikaal vlak maar ook als persoonlijkheid op tv. Door zijn toegankelijke persoonlijkheid en enorme humor heeft hij al onze harten gestolen.”

Ondeugend en stout
Speciaal voor Vaderdag heeft Froukje de Both voor Flair een groot interview met Ali B. Ali neemt het vaderschap heel serieus. “Als vader liggen mijn ambities torenhoog. Ik wil de beste vader zijn die er is. Ik heb een goede band met mijn kinderen. Mijn oudste, Amin, is misschien net iets gekker op mij dan de jongste. Bij Omar ben ik nog volop aan het ontdekken wat er allemaal in dat koppie omgaat. Hij is weer heel anders dan zijn broer. Het is aan mij om hem te begrijpen en daar doe ik mijn uiterste best voor.” Hij herkent zichzelf regelmatig in zijn kinderen. “Ik kijk er niet raar van op dat mijn kinderen eigenzinnig zijn, dat was ik ook. Ik was ook altijd ondeugend en stout, deed dingen die eigenlijk niet horen. Dus ja, het is niet gek dat mijn zoons dat ook doen. Voor hun moeder is dat misschien nog wel het vermoeiendst. Die woont met drie kinderen in huis.”

Het interview met Ali B. in Flair is te lezen in Flair 24 die van 4 juni tot en met 11 juni in de winkels ligt.