9 juli 2014

André Rieu dirigeert Donald Duck naar Maastricht

Deze week speelt de wereldberoemde eend geen eerste maar tweede viool in zijn eigen vrolijke weekblad. Als eenvoudige muntjespoetser komt hij in de schaduw te staan van de grote orkestleider André de Reu. Voor deze speciale gelegenheid ontving André Rieu vandaag samen met Basisschool Amby deze muzikale Donald Duck in de André Rieu Studio in Maastricht.

Vioolvirtuoos André de Reu komt naar Duckstad voor een groot optreden. Maar hoe goed André ook is, om uit te blijven blinken moet hij oefenen, oefenen en nog eens oefenen. Daarom gaat hij, vermomd als zwerver, elke dag naar het geldpakhuis van oom Dagobert. De beroemde muzikant speelt op een heuse Gratisvarius, een uniek instrument dat miljoenen waard is! Binnen de metersdikke muren van het zwaarbeveiligde pakhuis maken hebzuchtige dieven geen enkele kans om de peperdure viool te stelen. Tenminste, dat is het idee…

Naast zijn rol in Donald Duck is André Rieu momenteel druk bezig met acht concerten op het Vrijthof en trekt daarmee zo’n 90.000 bezoekers. Maastricht, de geboortestad van Rieu, staat hiermee deze week ook centraal in Donald Duck. De hele familie Duck is bij het concert aanwezig en wellicht wordt in het publiek ook een glimp opgevangen van Onno Hoes en Albert Verlinde…

André Rieu: “Wat een ontzettend leuke editie van Donald Duck! Ik ben wel opgelucht dat dit avontuur goed afloopt! En die ‘Radijsjesmars’ zetten we op het programma. Te gek!”

Donald Duck Weekblad wil met het thema ‘Geef je dromen de ruimte…’ kinderen motiveren om naar hun droombaan te blijven streven. Ter inspiratie staan elke maand op ludieke wijze een beroep en een BN’er (of beter gezegd: een BD’er*) centraal in het blad, variërend van bioloog, acteur, astronaut, modeontwerper tot dirigent.

Op vrijdag 11 juli ligt deze vrolijke en muzikale ‘Sterren in Duckstad’ editie in de winkel, in een reeks van in totaal twaalf unieke edities door het jaar heen. Tevens is deze editie te bestellen via Tijdschrift365.nl. Speciaal in Maastricht is deze editie vandaag (9 juli) al te koop.

*) Bekende Duckstadter