12 maart 2014

André van Puin passeert in jubileumjaar de Duckstadse Revue

Ja hoor, daar is-ie weer… André van Puin! Deze Duckstadse komiek en revuester heeft de lach aan zijn lolbroek hangen en met zijn meesterlijke typetjes laat hij zelfs een zuurpruim als oom Dagobert schuddebuiken. Donald Duck houdt natuurlijk ook wel van een lolletje en het is zijn ultieme droom om een keertje samen met zijn idool op de planken te staan. Daarom trekt hij de stoute clownsschoenen aan en haalt hij alles uit de kast om eens te kunnen schitteren voor een bomvolle zaal. Natuurlijk, het is verleidelijk om de stuntelkampioen meteen af te schrijven, maar zoals Andre van Duin ooit zong: “Ja, ik zal doorgaan… De kip zei tot de haan: We zullen doorgaan… We zullen doorgaan…”

Donald Duck Weekblad wil met het thema “Geef je dromen de ruimte…” kinderen motiveren om naar hun droombaan te blijven streven. Ter inspiratie staan elke maand op ludieke wijze een BN’er (of beter gezegd: een BD’er*) en diens beroep centraal in het blad, varierend van bioloog, acteur, astronaut, model tot DJ. Deze maand passeert André van Duin, Nederlands bekendste komiek van televisie , de revue.

50 en 80 jaar

André viert dit jaar zijn 50-jarig artiestenjubileum; al 50 jaar weet hij met de meest uiteenlopende typetjes elke keer jong en oud aan het lachen te krijgen, iets wat Donald Duck ook wekelijks voor elkaar krijgt.
Donald Duck zelf is al 80 jaar (in juni van dit jaar exact) meer het type van 12 ambachten 13 ongelukken , elke week een ander baantje dat hij nooit lang weet te behouden, dus als er iemand veel van verschillende beroepen weet is het Donald Duck wel!

Grappenmaker worden

Directeur Annemarie Jongkoen ontving vandaag uit handen van hoofdredacteur Dimitri Heikamp en André van Duin op feestelijke wijze het eerste exemplaar van deze bijzondere editie van Donald Duck Weekblad op de basisschool De Witte Olifant in Amsterdam. André: “Na 50 jaar carrière sta ik eindelijk in de Donald Duck. Ik vind het geweldig. Een hoogtepunt wat je kunt bereiken als bekende Nederlander. Als klein jongetje wilde ik altijd al grappenmaker worden. Kinderen moeten vooral in zichzelf blijven geloven, dat is belangrijk.”

Op vrijdag 14 maart ligt deze vrolijke en grappige ‘Sterren in Duckstad’ editie in de winkel, in een reeks van in totaal 12 unieke edities door het jaar heen.

*) Bekende Duckstadter