30 januari 2014

App bedenkster lanceert LEARNY

Het idee is geniaal in zijn eenvoud: terwijl kleuters spelletjes spelen op tablet, kunnen ouders zien wat ze leren en hoe ze evolueren. “De tablet raakt steeds meer ingeburgerd in onze gezinnen, maar ik heb gemerkt dat ouders niet altijd goed weten welke apps ze moeten kopen voor hun kinderen of wat hun kleuters precies spelen,” aldus Sarah Vanthienen, de bedenkster van de app. “Zo ben ik op het idee gekomen van Learny: een app met educatieve spellen en een dashboard voor ouders.”

Innovatieproject

Learny is ontstaan vanuit het internationaal innovatie programma van Sanoma. Dat programma is opgezet om nieuwe producten te ontwikkelen. Tijdens het content accelerator programma lanceerden 150 medewerkers uit een 10-tal landen ideeën rond learning en content. Gedurende een intensieve training van een 8-tal weken werd gefocust op ontwikkeling van nieuwe producten vanuit de lean start-up mentaliteit.

5 winnende ideeën gingen naar de bootcamp waarin een werkend prototypes werd gemaakt. “Een ongelooflijk leerrlijke ervaring!” aldus Sarah. “Gedurende 5 dagen konden we met een team van experten werken aan een echt product.” Hierna besloot Sanoma om budget uit te trekken om Learny in eerste fase te ontwikkelen in België en Nederland.

Lean start-up

Voor de creatie en educatieve ondersteuning is er samengewerkt met kleuterjuffen, ouders en kinderen. Ook werd de app gedurende het volledige proces systematisch getest in een kleuterschool om zo heel efficiënt te kunnen ontwikkelen.

De app is ontwikkeld door developer Alain Hufkens en illustrator Paddy Donnelly. Dit duo heeft reeds ervaring op het gebied van kinderapps: zo hebben ze samen Wee Taps in de markt gezet (Wee Rockets en Wee Subs). Alain, papa van 2 kleuters heeft ook verschillende Studio 100 apps ontwikkeld, waaronder Piet Piraat en Bumba.

Over Learny

In de app worden kinderen meegenomen met Learny en andere diertjes binnen verschillende werelden. Hier leren ze onder meer kleuren, letters en vormen in verschillende levels. Ieder kind evolueert op zijn eigen ritme en op een speelse manier. Specifieke kleuren of andere elementen die moeilijker zijn, worden via een algoritme bijgehouden en extra geoefend. Momenteel zijn er vier grote werelden binnen de app, die in de toekomst nog verder uitgebouwd worden.

Het parent dashboard laat ouders toe hun kind(eren) mee te volgen tijdens het spelen. Zo kan de ouder zien wat het kind het liefst speelt en waarmee het eventueel problemen heeft.

Praktische informatie

Learny is vanaf 30 januari 2014 verkrijgbaar in de iTunes appstore (http://bit.ly/KLv4jS). Van 30 januari tot en met 5 februari 2014 betaal je slechts 0,99 euro in plaats van 2,69 euro.