15 september 2017

AutoWeek introduceert private-leasevergelijker

Om orde te scheppen in de chaos van private-leasetarieven heeft AutoWeek de private-leasevergelijker ontwikkeld. Van tientallen populaire auto’s kun je de maandbedragen vergelijken en zo de beste aanbieder kiezen. Daarnaast kun je van alle auto’s specificaties opvragen, gebruikersreviews lezen en het oordeel zien van de experts van AutoWeek.

Private lease neemt geweldig toe in populariteit. Het heeft ook duidelijke voordelen voor een automobilist, want je weet altijd waar je aan toe bent. Onderhoud, verzekering, belastingen – alles zit in een vast maandbedrag en je komt zolang je de auto hebt niet voor financiële verrassingen te staan. Je moet alleen nog tanken.

En zeker in het segment met compacte stadsauto’s is private lease vaak voordeliger dan zelf kopen. Bovendien hechten veel mensen geen bijzondere waarde meer aan het bezitten van een auto en is het een meer zorgeloze optie.

Als je een nieuwe auto koopt, is gemakkelijk te achterhalen wat hij kost. Dat staat gewoon in de prijslijst. Maar bij private lease zijn de maandbedragen minder transparant. De maandbedragen kunnen nogal verschillen bij de diverse aanbieders, terwijl het om dezelfde auto gaat. In de private-leasevergelijker wordt duidelijkheid verschaft.

Op autoweek.nl staan de tarieven netjes bij elkaar en je kunt nog filteren op looptijd en verwacht kilometrage. Vanuit de vergelijkingstool heb je direct toegang tot alle andere functionaliteiten van de website. Zo kun je alle specificaties van de auto bekijken, je kunt hem vergelijken met andere auto’s en je kunt de testen en video’s van de redactie bekijken. Kortom, alles wat je nodig hebt om een goede keuze te maken.

Het aanbod wordt voortdurend bijgewerkt, maar op dit moment staan er meer dan 160 modellen in de vergelijker van meer dan 25 merken. In totaal staan er ruim 750 auto’s in de database en dit aanbod breidt voortdurend uit.

De vergelijker wordt samengesteld door het AutoWeek-team en is daardoor onafhankelijk.