3 juni 2014

AutoWeek Video Crew: van alle markten thuis

Tien jaar na het voorzichtige, soms wat onwennige, begin is video niet meer weg te denken bij AutoWeek. Op het moment gaat bijna dagelijks een nieuwe videoproductie van de hand van AutoWeek online.

AutoWeek bestaat uit veel meer dan ‘alleen’ een geprint magazine. Waar AutoWeek bijna 25 jaar geleden begon als weekblad en sinds het eind van de jaren negentig de grootste automotive website van Nederland voert, vallen er anno 2014 veel meer mediatypen onder de paraplu. Eén van de belangrijkste daarvan is video; een onmisbare pijler van AutoWeek.

Vaste waarde

Op het moment gaat bijna dagelijks een nieuwe videoproductie van de AutoWeek Video Crew online. Van rij-impressies tot uitgebreide documentaires en van beursverslagen tot de populaire opinierubriek De Achteruitkijkspiegel. Stuk voor stuk weten de videoproducties vele duizenden kijkers te boeien, waarmee de Crew zichzelf hebben verzekerd van een publiek dat niet alleen groot is qua aantallen, maar ook bijzonder trouw is.  

Video is dus een vaste waarde voor AutoWeek maar ook voor de Nederlandse mediaconsument, want letterlijk miljoenen mensen weten dat je bij ons terecht kunt voor veelzijdige, verrassende en kwalitatief hoogstaande videocontent.

Documentaires

Dat er kwaliteit wordt geleverd, blijkt wel uit de Mercur die de AutoWeek Video Crew won voor de (video-) reportage over de stand van zaken bij Saab in 2011. En ook het uitgebreide drieluik over de geschiedenis, het verval en de opleving van Motor City Detroit in 2013 (waarbij het vierkoppige video- team twee weken lang ter plaatse verbleef) is een goed voorbeeld van de manier waarop het videoteam moderne automotive verslaggeving naar hun hand heeft weten te zetten. Een aanpak die ook voor andere partijen heel interessant kan zijn.

Samenwerkingen

De expertise en ervaring op het gebied van videoproducties vormen een gezonde voedingsbodem voor allerhande samenwerkingen met bijvoorbeeld importeursorganisaties. Naast het produceren van actuele items en journalistieke verhalen heeft de AutoWeek Video Crew zich gespecialiseerd in het maken van opdrachten voor derden. Een goed voorbeeld daarvan is de uitgebreide, filmische documentaire over het automerk Mini in Nederland. In nauwe samenwerking met de vaderlandse importeur zijn zij druk bezig met het maken van een mooi videodocument over de geschiedenis van de auto in ons land enerzijds en de productie van de moderne Mini in Born anderzijds. Verhalen die voor iedere organisatie te vertellen zijn en die het videoteam graag voor je realiseert.

Marktleider

Inmiddels staat de teller al op tien jaar: op 3 mei 2004 verscheen het allereerste videofragment op www.autoweek.nl en sinds die dag is dat aantal gegroeid met vele duizenden. In het begin bleef het nog grotendeels bij filmpjes van nieuwe auto’s die we van fabrikanten kregen toegespeeld, maar al snel ging de AutoWeek Video Crew aan de slag. Schrijvend redacteuren stonden ineens presenterend voor de camera en langzaam maar zeker groeide het videoteam door de komst van eigen cameramannen die stad en land afreizen voor zelfgemaakte producties. AutoWeek liep andermaal voor de troepen uit en werd al snel marktleider op het gebied van online video.

Een idee krijgen van de AutoWeek Video Crew?

Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem contact op met je accountmanager. De AutoWeek Video Crew stelt zich hieronder aan je voor.