14 juni 2012

Avontuur met Gooische Vrouwen

Donald Duck weekblad viert het 60-jarig jubileum dit jaar, met elke maand een editie waarin Donald Duck een avontuur beleeft dat zich in een Nederlandse provincie afspeelt. Dit keer is de provincie Noord-Holland aan de beurt.

Donald Duck krijgt een baantje als butler bij een der Gooische vrouwen in een chique villawijk. Zijn werkgeefster wil haar vriendinnen imponeren met een bijzonder verjaardagsfeestje voor haar echtgenoot en ze stuurt Donald op pad om boodschappen te doen. Natuurlijk niet bij de supermarkt op de hoek, maar Donald bezoekt diverse plaatsen in Noord-Holland om de gewenste producten aan te schaffen. Verder komt Noord-Holland nog eens extra aan bod in een aflevering van ‘Goofy geeft les’, waarin meerdere topografische feitjes worden genoemd.


Regionale aanpak een succes


Het succesvolle idee van de provinciale edities komt van hoofdredacteur Thom Roep. We kwamen er achter dat Donald Duck in de afgelopen 59 jaar nog nooit een bezoek aan heel Nederland heeft gebracht. Vijf jaar geleden hebben we eenmalig een Amsterdam special uitgebracht en die bleek enorm aan te slaan. Vandaar nu het idee om elke maand een provincie centraal te stellen. Dat het aanslaat blijkt wel uit de verkoopresultaten. De provincie-edities verkopen beter dan gemiddeld; de Zuid-Holland editie, met Mark Rutte in een bijrol, verkocht 20% meer dan begroot.

Vanaf vrijdag 15 juni ligt de Noord-Holland editie in de winkel. Volgende maand is Gelderland aan de beurt.