23 augustus 2016

Awarduitreiking VIVA400 dit jaar in Rotterdam

VIVA kiest Rotterdam als stad voor de negende awarduitreiking van de VIVA400. Het DNA van de stad aan de Maas past volgens brandmanager Kirsten Steenvoort goed bij de merkwaarden van VIVA; nuchter, ambitieus, avontuurlijk en dynamisch. Een goede match met de VIVA400, waar het draait om inspirerende vrouwen die van aanpakken weten en het verschil maken. Op donderdagavond 17 november vindt de bekendmaking van de winnaressen uit de vijf categorieën én de publieksprijs plaats in de Laurenskerk.

De vrouwen die het afgelopen jaar succes hebben behaald en anderen wisten te inspireren, maken kans op een nominatie voor de VIVA400-awards. Tot en met 16 september kan iedereen een ander of zichzelf aanmelden via http://www.viva.nl/viva400-2016/.

VIVA400 Awards

Ook dit jaar zet VIVA weer 400 koplopers in de spotlights, verdeeld over de vijf categorieën; Zakenwonders, Wereldverbeteraars, Krachtpatsers, Creatieven en Knappe Koppen. Nieuw dit jaar is de publieksprijs voor één van de 400 genomineerden. Vanaf maandag 3 oktober kan het publiek stemmen op hun favoriet. Degene met de meeste online stemmen wint de publieksprijs tijdens de VIVA400 awarduitreiking op donderdag 17 november.
“Er worden altijd grappen gemaakt over Rotterdam en het ‘second city syndrom’, maar de stad bewijst de laatste jaren het tegenovergestelde. Rotterdam is rauw, dynamisch en eerlijk – dat past bij VIVA, en al helemaal bij de VIVA400. Daarbij draait het niet om glamour of poespas; het gaat hier om vrouwen die hard werken voor hun passie. Deze mentaliteit past bij de stad. En bovendien sluit de overstap van Amsterdam naar Rotterdam helemaal aan bij ons thema dit jaar – On the Move!”, aldus Kirsten Steenvoort, Brandmanager VIVA

VIVA400 & Rotterdam

VIVA400 is hét platform en netwerk voor en door ambitieuze en ondernemende vrouwen die inspireren door wie ze zijn, wat ze doen en wat ze bereiken. Na acht jaar de prestigieuze awards uitgereikt te hebben in de hoofdstad is het dit jaar aan de meest moderne stad van Nederland die internationaal bekend staat om haar vernieuwingsdrift en koploperspositie. Naast vele multinationals is Rotterdam de thuishaven van vele start-ups en scale-ups, die worden aangetrokken door een gunstig vestigingsklimaat en de ruimte om te groeien.

Jannelieke Aalstein van Rotterdam Partners is verheugd met de komst van de VIVA400: “Rotterdam zit in de lift. Niet voor niets benoemde Lonely Planet de stad als een van de tien steden die je in 2016 moet bezoeken. We zijn er trots op dat de VIVA400 voor Rotterdam heeft gekozen en we kijken er naar uit om de inspirerende en ondernemende genomineerde vrouwen te mogen verwelkomen.”