31 mei 2012

Barbara Barend columnist bij Libelle

Omdat ook Libelle niet om topevenementen als de EK Voetbal en de Olympische Spelen heen kan, heeft de redactie sportjournaliste Barbara Barend (37) aangetrokken als columnist. Vanaf 1 juni is haar column in het weekblad te lezen.

De sportwereld is door mannen gedomineerd. Daarom is Libelle trots dat ze een van de weinige vrouwen die in deze wereld meelopen, heeft weten te strikken. Barbara, die als enige vrouwelijk verslaggever meegaat naar het EK, zal de vrouwelijke invalshoek nemen voor haar columns in Libelle: Ik houd enorm van schrijven. Ik volg Oranje tijdens het EK voor diverse media en schrijf ik over de spelers en hun prestaties. Ik schrijf dan niet over mezelf, mijn belevenissen en het gemis van mijn zoon. En dat ik straks waarschijnlijk meer moeite heb met het van huis zijn dan mijn mannelijke collega’s. Al dit soort details, wat ik allemaal voel en beleef en wat ik in het verleden heb meegemaakt, kan ik allemaal wel via Libelle delen.

In haar eerste column beschrijft Barbara hoe moeilijk ze het vindt om wekenlang haar zoontje te moeten missen als zij bij het EK Voetbal of bij de Olympische Spelen zit. Ik weet nu al dat ik op de heenweg ga zitten janken in het vliegtuig in de wetenschap dat ik Seb zo lang niet zal zien, schrijft ze.


Sportieve samenwerking


Barbara Barend is hoofdredacteur van de sportglossy Helden, dat ze in 2009 met haar vader Frits Barend lanceerde. Daarnaast presenteerde ze samen met hem het programma Barend & Barend en diverse andere programmas. Ook schreef ze sportcolumns voor verschillende media, onder meer voor het Parool. Ze is getrouwd met Alette en moeder van Seb (1).

Libelle nr 23 met de column van Barbara Barend ligt op vrijdag 1 juni in de winkel.


Foto: Henriette Lohman