17 december 2012

Bekende vaders en moeders zingen slaapliedjes voor 3FM Serious Request

Ouders van Nu heeft bekende vaders en moeders gevraagd om een slaapliedje te zingen voor alle baby’s van Nederland. De liedjes zijn te beluisteren via facebook.com/oudersvannu. En: voor iedere nieuwe pagelike doneert Ouders van Nu 0,25 cent aan Serious Request, dat dit jaar geld inzamelt om babysterfte tegen te gaan.

Deze maand ligt Ouders van Nu in de winkel met een bijzonder nachtnummer. Speciaal voor dit nummer en ter ondersteuning van Serious Request zingen bekende ouders een persoonlijk en intiem slaapliedje.
Op facebook.com/oudersvannu zijn liedjes te horen van Georgina Verbaan, Rob de Nijs, Stef Bos, Sharon den Adel (Within Temptation), Wilfred Genee, Nadja Hüpscher, Tim Akkerman (ex-Direct), Wouter Vink, Sharon Kips en Jan Rot. Je ziet hoe de bekende vaders en moeders, veelal in hun privé-omgeving, een nummer zingen voor hun eigen kindje.

Feel good nummer
Het nachtnummer van Ouders van Nu is een feel good nummer met een knipoog. Geen overbodige luxe aangezien jonge ouders in het eerste jaar een slaaptekort opbouwen van zes maanden. Bijna de helft van alle jonge ouders slaapt namelijk maar 3 tot 4 uur per nacht, zo blijkt uit de Nachtenquête die Ouders van Nu hield onder 876 ouders met kinderen tussen 0-4 jaar. Daaruit blijkt verder dat uit bed gaan nog steeds een vrouwenzaak is. 90% van de moeders hoort de baby het eerst en 86% gaat er eerder uit dan haar man. Om hun kinderen weer in slaap te krijgen zingt 41% het liedje ‘Slaap, kindje, slaap’. 25% zingt een zelfverzonnen slaapliedje en 18% zingt niet en gaat liever meteen zelf weer slapen. Om zelf weer in slaap te vallen drinkt ruim een kwart van de moeders een kop thee en kiest 9% van de ouders voor een potje seks.

Voor wakkere ouders
Ouders van Nu doet veel om wakkere ouders een hart onder de riem te steken. De redactie verstuurt op twitter en Facebook (>34.000 fans) inspirerende tweets onder de noemer #nachtouders. Een leuk filmpje, een fijne tekst, een lief beeld etc. Wakkere ouders kunnen elkaar onder hashtag #nachtouders vinden en dat doen ze volop. Het werkt troostend dat je niet de enige wakkere bent. In het blad heeft Ouders van Nu ook een rubriek #nachtouders, met de allerleukste tweets. Het woord nachtouders is door van Dale genomineerd voor publiekswoord van het jaar in de categorie lifestyle.

Het bijzondere nachtnummer van Ouders van Nu ligt tot 27 december in de winkel.