18 december 2013

Bezoeker Kieskeurig.nl stapt vaker over op andere energieleverancier

Bezoekers van Kieskeurig.nl stappen vaker dan gemiddeld over naar een andere energieleverancier. Een kwart geeft aan dit jaar te willen overstappen. En ruim de meerderheid van de bezoekers van deze vergelijkingssite heeft sinds 2004 weleens gekozen voor een andere energieleverancier. 

59% van de bezoekers van Kieskeurig.nl is een keer overgestapt op een andere energieleverancier. Het landelijk gemiddelde ligt op 44%*.

Dit jaar geeft 1 op de 4 bezoekers van Kieskeurig.nl aan te willen overstappen. De grootste motivatie om een andere energieleverancier te kiezen is kosten besparen. Consumenten willen overstappen als de besparing minimaal 100 euro op jaarbasis bedraagt. Bijna een kwart van de consumenten die overstapt, stapt over via een vergelijkingssite.

De beste deal

Consumenten op Kieskeurig.nl kunnen nu, in samenwerking met partner Energieprijzen.nl, energie vergelijken en overstappen op een andere energieleverancier.

“Het is onderdeel van de strategie van Kieskeurig.nl om het aanbod van producten en diensten te verbreden op de site. Door het vergelijken van energie aan te bieden op Kieskeurig.nl helpen we de bezoeker nu ook bij het maken van een keuze voor de beste energie deal,” aldus Mirelle Bos, manager Kieskeurig.nl.

Dagelijks vergelijken 170.000 unieke bezoekers de 660.000 producten en diverse diensten op Kieskeurig.nl.

Infographic

Het onderzoek is gebaseerd op 500 leden van het Kieskeurig.nl Testpanel. Het Testpanel bestaat uit 3.200 bezoekers van Kieskeurig.nl. De leden van het Testpanel werken mee aan diverse onderzoeken en producttesten.