16 oktober 2018

Blokker nieuwe distributeur van de ‘Ouders van Nu’ Zwanger- en Babyboxen

Vanaf 1 januari 2019 kunnen (aanstaande) ouders de Zwanger- en Babybox van Ouders van Nu ophalen bij Blokker. De Zwanger- en Babybox wordt door 85% van de aanstaande ouders in Nederland opgehaald. De consument kan de box gratis online aanvragen en vervolgens ophalen in een van de 440 Blokkerfilialen in Nederland. De partijen tekenden de overeenkomst tijdens de succesvolle eerste editie van het In de Wolken Festival.

Blokker nieuw op de ‘baby-markt’
De samenwerking sluit aan bij de introductie van het nieuwe babyassortiment bij Blokker, eind september. Blokker is de verrassende, slimme huishoudwinkel. De focus ligt dan ook op het ‘alles in huis’ te hebben voor het huishouden, voor iedere consument. Daarom was de lancering van een babyassortiment een logische stap.

Blokker CEO Ludo Bijvoet: “De samenwerking met Sanoma als nieuwe distributeur voor de Zwanger- en Babyboxen sluit naadloos aan op onze positionering. Enerzijds kijken we naar de rationele kant van het huishouden, zoals schoonmaken, wassen en strijken. Anderzijds is daar de emotionele kant, waar we de klant willen verrassen met onder meer seizoensproducten, speelgoed en nu dus ook babyassortiment. Dit is een waardevolle toevoeging omdat dit voor jonge gezinnen een belangrijk onderdeel is van het huishouden.”

Verrassende samenwerking
De Ouders van Nu Zwanger- en Babybox worden jaarlijks massaal opgehaald door vades en moeders in spe. Martijn van der Neut, Brand Director Parenting bij Sanoma: “Dankzij de Zwanger- en de Babybox kunnen wij onze doelgroep optimaal bedienen in de customer journey die zij doorlopen. Samen met Blokker zullen we dan ook zorgen dat de box een mooie eerste kennismaking is voor jonge ouders met de nieuwe wereld die zij gaan ontdekken. Uiteraard met de nodige informatie, content en producten.”

In de Wolken!
De samenwerking tussen Ouders van Nu en Blokker werd aangegaan tijdens de eerste editie van het In de Wolken Festival. Dit kersverse festival voor aanstaande en jonge ouders werd georganiseerd op 4, 5 en 6 oktober door Ouders van Nu. In drie dagen tijd bezochten maar liefst 16.500 (aanstaande) jonge ouders het festival! Alle beschikbare plekken voor lezingen en workshops zaten volgeboekt. Ook de persoonlijke adviesgesprekken voor stylingadvies voor de babykamer waren populair.

In één dag goed voorbereid
Met praktische workshops zoals ‘relaxed bevallen’, tips voor het geven van borstvoeding, een kinderwagen-testparcours en heel veel voorbeeld-babykamers en de leukste kleding voor baby’s was het mogelijk je in één dag helemaal voor te bereiden op de komst van een baby. Ouders die kortgeleden een kindje hebben gekregen konden terecht bij lezingen over opvoeden, shops met de leukste accessoires en producten voor de eerste jaren van een kindje.

Het In de Wolken Festival biedt een breed assortiment uit een aanbod van bekende merken: o.a. Babypark, Bugaboo, VSM, L’Oréal, Stokke, Little Label en Koeka, in totaal circa 100 participanten.

VSM: “We merken dat bezoekers het waarderen dat we hier staan om advies en info te geven en inhoudelijk het gesprek te gaan.”

Suzanne Veger, L’Oréal: “We merken dat mensen hier gevoelig zijn voor een inhoudelijk verhaal. En na dat verhaal is de conversie naar aankoop heel hoog.”

De volgende editie van het In de Wolken Festival vindt plaats van 3 t/m 5 oktober 2019.