20 september 2017

Catherine Keyl Interviewt BN’rs voor weekblad Story

‘Dat ik mijn interviews met zó veel mensen kan delen, vind ik geweldig!’

Catherine Keyl werkt vanaf deze week als freelance journalist voor Story. In die hoedanigheid zal de voormalige talkshowpresentatrice interviews doen met collega-BN’ers, onder de titel Catherine & Co. In deze interviewserie – die vanaf woensdag 19 september het komend najaar wekelijks in Story verschijnt – zullen nationale bekendheden drie herinneringen, anekdotes en/of voorwerpen delen die in hun leven van belang waren, of zijn.

Door Catherine geïnterviewde BN’ers zijn onder anderen zangeres Laura Fygi, acteur Dirk Zeelenberg, comédienne Tineke Schouten, zanger Jan Keizer en kunstenares Ans Markus.

Catherine begon als journalist en presentator voor onder meer Hier en Nu (NCRV) en Televizier (AVRO), en werkte later voor onder meer RTL, TROS en Omroep MAX. Ze kreeg brede waardering voor haar talkshow Catherine (RTL4), waarmee ze vijf jaar lang dagelijks een miljoen kijkers trok. Ze schreef boeken, en was hoofdredacteur van haar eigen glossy.

Catherine Keyl: ‘Veel van de door mij geïnterviewde bekendheden ken ik uit het wereldje, zoals dat heet. Je weet echter maar weinig van elkaar, daar zijn de contacten te vluchtig voor. Het interviewen van hen leek me daarom extra leuk. Ik rijd met veel voorpret naar ze toe, en neem bij hen aan de keukentafel alles in me op. Als ik dan achter mijn bureau hun kleurrijke verhalen uitwerk, word ik daar zó gelukkig van. Componeren met woorden, noem ik dat. Op mijn eerste interviews heb ik van de betrokkenen positieve reacties gehad. Hopelijk geldt dat vanaf deze week ook voor de lezers en lezeressen van Story – voor hen maak ik de interviews immers. Dat ik mijn interviews met zó veel mensen kan delen, vind ik geweldig!’

Story-hoofdredacteur Guido den Aantrekker: ‘Ik ben er trots op dat vakvrouw Catherine zich voor deze interviews aan Story verbonden heeft. Ik voorzie dat onze lezers en lezeressen zich graag door haar laten meevoeren in de bijzondere verhalen die haar collega-BN’ers haar vertellen. Mogelijk krijgt de samenwerking met Catherine na deze serie een follow-up.’

Sanoma-titel Story schrijft wekelijks over de showbizz-, society- en royaltywereld. Het entertainmentblad heeft een bereik van 810.000 lezers, en staat in de Top 10 van publieksbladen met het grootste bereik (bron: NOM, augustus 2017; betaalde publiekstitels).  Story.nl – met daarop dagelijkse entertainmentupdates – telt maandelijks circa 480.000 users (bron: Google analytics, augustus 2017).