http://media.zie.nl/e/?v=4ekzwi1f6w4e&ads=false&&sanoma_poster_url=http%3A%2F%2Fmedia.zie.nl%2Fm%2F4ekzwi1f6w4e_m.jpg

11 februari 2015

CCO van Sanoma Erik-Jan Gelink stond voor één dag zijn baan af

Op 29 januari namen honderd kinderen het stokje over van een baas van allerlei bedrijven in Nederland. JINC’s ‘Baas van Morgen’ zette kinderen voor 1 dag op de stoel van een directielid om te ervaren hoe het is aan het roer te staan van een bedrijf, organisatie of gemeente. Bekijk de videocompilatie.

Erik-Jan Gelink, CCO van Sanoma, stond voor één dag zijn baan af aan Aygul Yordanova (baas) en Wisal Boutchalhait (assistent) van basisschool De Springplank (groep 8). Nadat Erik-Jan de leerlingen Aygul en Wisal van school heeft opgehaald, volgde er – na een korte kennismaking – een rondleiding door het Sanoma gebouw. Vervolgens gingen ze aan de slag bij de redacties van Donald Duck, Tina en Fashionista. Na de nodige interviews vertrokken Erik-Jan en de leerlingen naar de  conferentie waar De Bazen van Morgen elkaar ontmoetten en de uitkomsten en hun bevindingen van hun opdracht deelden. Ook stelden zij een manifest op met aanbevelingen voor de Bazen van Vandaag.

Over de Baas van Morgen

JINC organiseert dit project ‘Baas van Morgen’ en is een vereniging die jongeren van 8 tot en met 16 jaar helpt met een goede start op de arbeidsmarkt. JINC vindt dat ieder kind een eerlijke kans verdient op de arbeidsmarkt. Samen met bedrijven geeft JINC kinderen uit het hele land de kans één dag te ervaren hoe het is om de baas te zijn. Een ‘super bliksemstage’ waarmee de bazen van Nederland samen laten zien hoe belangrijk een goede start op de arbeidsmarkt is voor ál het talent van morgen.

Videocompilatie

Bekijk de videocompilatie van deze zeer geslaagde dag waarin Aygul, Wisal en Erik-Jan hun ervaringen delen.