5 juni 2015

De grootste voetbalcompetitie op onze grootste zender

De uitzendingen van de Champions League-wedstrijden verhuizen na de finale morgen naar SBS6. “De grootste voetbalcompetitie komt op onze grootste zender”, aldus Peter Lubbers, Directeur Televisie van SBS Broadcasting. SBS6 pakt de koningsklasse van het clubvoetbal op samen met NU.nl.

In elk geval tot en met het seizoen 2017/2018 zijn de wedstrijden van de grootste Europese topclubs te zien bij SBS6, het vlaggenschip van SBS Broadcasting, dat samen met Sanoma de rechten hiervoor heeft verworven. Peter Lubbers: “SBS6 richt zich op het grote publiek en dat doet de Champions League ook. Met alle wereldsterren, megaclubs en miljoenen fans overstijgt dit de groep hardcore voetballiefhebbers”.

Dankzij de samenwerking met FOX Sports worden de Champions League-uitzendingen op SBS6 in afwisseling van elkaar gepresenteerd door Jan Joost van Gangelen of Toine van Peperstraten. FOX Sports-analyticus Ronald de Boer zal dezelfde combinatie van werkzaamheden maken en voor de Champions League-wedstrijden eveneens bij SBS6 aanschuiven. Ook wordt de al langer bestaande samenwerking tussen SBS en FOX Sports met betrekking tot de presentatie van de oefenwedstrijden van Oranje gecontinueerd. Jan Joost en Toine zullen ook deze duels in afwisseling van elkaar presenteren op SBS6. Voor het commentaar bij de Champions League-wedstrijden worden Leo Oldenburger en Ronald van der Geer door SBS6 opgesteld.

De  live-uitzending van SBS6 is ook online te volgen bij NU.nl, SBS6.nl en het video on demand-platform van SBS Broadcasting KIJK.nl. Naast deze livestreams zullen er op NU.nl ook samenvattingen, clips, reacties, nieuws en een liveblog te vinden zijn met de tussenstanden van alle wedstrijden, feiten en data. Op alle momenten en op alle plaatsen kan men dus de grote clubs en spelers volgen en de grote wedstrijden beleven.