3 oktober 2012

Consument investeert weer in zijn huis

Consumenten worden blij van een nieuw meubel. Zo blijkt uit onderzoek. En zo bleek ook duidelijk op de Woonbeurs Amsterdam. Mensen investeren weer in hun huis. “Van crisis was hier niets te merken.”

De 20ste editie van de Woonbeurs Amsterdam trok afgelopen week tienduizenden in wonen geïnteresseerde bezoekers naar de Amsterdam RAI. Daar kon men in zes dagen tijd alles vinden op het gebied van interieur. Diverse woonstijlen, professioneel advies, sfeervolle woonhuizen van Nederlands meest vooraanstaande woonbladen en ruim 270 standhouders gaven de bezoeker genoeg inspiratie om thuis enthousiast met het eigen interieur aan de gang te gaan.

Veel woonwensen
Uit eerder onderzoek, door Woonbeurs Amsterdam in samenwerking met onderzoeksbureau De Vos en Jansen, blijkt dat één op de drie Nederlanders gelukkig wordt van de aankoop van een nieuw meubel. Op de Woonbeurs Amsterdam waren dit jaar dan ook extra veel Nederlandse meubelmerken aanwezig. Veel bezoekers hebben op de beurs hun woonwens ingeleverd, variërend van een nieuwe designkeuken tot advies bij de keuze voor kleuren op de muur.

Persoonlijk advies
Door de ontwikkelingen in de woningmarkt wordt er minder verhuisd. Steeds vaker kiest men ervoor de huidige woning op te knappen. Met een snelle metamorfose door een  nieuwe kleur verf op de muur of een complete verbouwing. De Woonbeursbezoeker werd hierbij geholpen door architecten, stylisten en woonexperts die vele woonvragen beantwoord  hebben. En dat persoonlijke advies wordt zeer gewaardeerd, zo blijkt uit de grote belangstelling voor vele adviessessies.

Volop plannen
De vele exposanten merkten dat de consument weer investeert in zijn woning. Veranderingen worden planmatig en structureel aangepakt. Bezoekers weten goed te vertellen wat ze willen bereiken, maar kunnen het advies van de professionals over de juiste indeling, producten en mogelijkheden goed gebruiken om het eindplaatje te realiseren.

“Van de crisis was op de beurs even niets te merken. Fijn om te zien hoeveel mensen plannen hebben hun woning en inrichting weer aan te pakken,” zegt beursdeelnemer Lammert Moerman van Jee-O. Woonbeurs Amsterdam editie 2012 heeft zondag haar deuren gesloten na zes succesvolle dagen. De editie van volgend jaar wordt gehouden van dinsdag 1 t/m zondag 6 oktober 2013.

Woonbeurs Amsterdam

25 september 2012

 

26 september 2012