6 november 2019

De (aanstaande) ouder wil duurzamer leven

De (aanstaande) ouders willen graag het beste voor hun kinderen. Steeds meer ouders zijn er zich bewust van dat ze onze wereld ook in de toekomst willen behouden voor de toekomstige generaties. Daarom hebben deze ouders steeds meer behoefte aan duurzame producten.
Reden te meer om het onderwerp ‘duurzaamheid’ op te nemen in het doorlopende First Time Mums onderzoek, waarbij (aanstaande) ouders worden ondervraagd over het oriëntatie- en aankoop proces voor 60 verschillende producten.

First Time Mums onderzoek – resultaten mbt duurzaamheid
Ruim drie kwart van de First Time Mums heeft sinds de geboorte van haar kind, de voeding aangepast en eet vooral meer groente. 18% eet meer biologische producten en 12% minder vlees dan vóór het ouderschap.

Op het gebied van duurzaamheid doet men met name aan afvalscheiding. 29% Van de (aanstaande)moeders houdt bij de keuze van een product rekening met de kwaliteit (langere levensduur) en 21% let op de energiezuinigheid van apparaten.

Er is vanuit de prille ouders zeker behoefte om voor bepaalde producten meer keuze in duurzaamheid te wensen, zoals luiers (36%), schoonmaakproducten (31%) en speelgoed (28%).

Bekijk hier de resultaten uit het First Time Mums onderzoek.

De bezoeker van het In de wolken Festival
Ook op het in de wolken Festival in oktober, waar we in 3 dagen tijd 16.900 (aanstaande) jonge ouders hebben ontmoet, kwam duurzaamheid terug als onderwerp. Veel exposanten toonden duurzame producten, zoals Nestlé met NaturNes Bio, een nieuwe, biologische babyvoedingslijn, die het veeleisende leven van ouders op een natuurvriendelijke wijze ondersteunt. Ook Yoni en Sanature, beiden gericht op duurzaam maandverband stonden volop in de belangstelling bij de doelgroep. Het liep er storm.

Verschillende bezoekers gaven specifiek aan op zoek te zijn naar producten en merken met een duurzaam randje, Alleen het beste best voor je kind is goed genoeg. De vrouw die we spraken bij Petit & Jolie (duurzame huidproducten) vertelde dat zij voor haar kraamcadeau ’s heel specifiek vraagt naar duurzame producten.

Kortom, duurzaamheid leeft onder (aanstaande) ouders. Dit biedt kansen voor de merken die zich op deze doelgroep richten.