29 september 2015

De Eigen Huis & Interieur-pin 2015

Vandaag kreeg ontwerper Edward van Vliet de Eigen Huis & Interieur-pin (voorheen Woonbeurs-pin) uitgereikt op de vt wonen&design beurs in de RAI Amsterdam. Deze pin wordt jaarlijks uitgereikt aan een persoon of organisatie die een toegevoegde waarde biedt aan het Nederlandse interieur. De EH&I-pin is ontworpen door Sjoerd Vroonland op verzoek van Linteloo, de winnaar van 2014.

De jury, bestaande uit de voltallige redactie van Eigen Huis & Interieur, is onder de indruk van Edward van Vliet zijn veelzijdigheid, tactiele benadering van het ontwerpproces en gevoel voor dessins. Eerder kregen onder anderen Jan des Bouvrie, Piet Boon, Piet Hein Eek, Scholten & Baijings, The Frozen Fountain en Bertjan Pot de Pin opgespeld. Op de vt wonen&design beurs is een speciale expositie met het werk van Edward van Vliet (HAL 10-075).

‘Je moet aan een interieur kunnen aflezen wie er woont’, aldus Edward van Vliet. 

‘Edward van Vliet heeft de ogen van een fotograaf, de gevoeligheid van een muzikant en de kracht van een architect’, aldus Patrizia Moroso.

Over Edward van Vliet

Edward van Vliet behoort tot de generatie ontwerpers die Dutch design internationaal op de kaart heeft gezet. Na een studie aan de Design Academy in Eindhoven, waar hij in 1989 afstudeerde, legde hij zich in eerste instantie toe op textielontwerp. In de jaren negentig breidde de designer zijn werkterrein uit naar product- en interieurontwerp. Van Vliet ontwikkelde een compleet eigen, aansprekende ontwerpwereld, waarin cultuur, traditie en patronen de belangrijkste rol spelen. Naast meubels, lampen en accessoires voor toonaangevende fabrikanten als Moroso, Moooi, Bisazza, Venini en Lensvelt realiseert hij interieurs voor hotels en particulieren. Dit jaar verscheen ‘Creating Worlds’, een inspirerend boek samen over zijn werk (Terra Lannoo). Komend jaar viert Van Vliet zijn 25-jarig jubileum als ontwerper en wordt hij vijftig.

Tentoonstelling EH&I-pin

Een inspirerend overzicht van de 22 Pin-winnaars (sinds 1994) en hun werk is te bewonderen tijdens de vt wonen&design beurs, 29 september t/m 4 oktober 2015, RAI Amsterdam, vtwonenendesignbeurs.nl.