31 augustus 2016

De vt wonen&design beurs, het antwoord op al jouw woonvragen

Ben je op zoek naar een nieuwe keuken, badkamer of vloer? Ben je benieuwd naar de nieuwste trends op meubelgebied? Ga je verbouwen en kan je wel wat advies gebruiken van een architect, stylist, lichtadviseur of andere professionals? Is je bank aan vervanging toe of zoek je mooie kussens zodat hij er weer als nieuw uitziet? Je vindt het allemaal én meer op de vt wonen&design beurs. Het antwoord op al jouw woonvragen. Bezoek de grootste woonbeurs van Nederland van 27 september t/m 2 oktober in de Amsterdam RAI.

Ontmoet de redacties van de bekendste woonbladen

Op de vt wonen&design beurs vind je natuurlijk ook de redacties van de vijf bekendste woonbladen van Nederland. vtwonen, Eigen Huis & Interieur, Stijlvol Wonen, Ariadne at Home en WONEN Landelijke Stijl presenteren er compleet ingerichte en gestylde woonhuizen, die je ruimschoots inspiratie bieden voor elke woonruimte, van keuken tot slaapkamer en van hal tot woonkamer. Kom binnen, maak kennis met de redacteuren en geniet van inspirerende trends en verrassende ideeën.

NIEUW: LIVE METAMORFOSE SHOW

1. Live metamorfose show: tips, trucs en geheimen van professionele stylisten

In het nieuwe, grote en inspirerende woontheater worden dagelijks vier live metamorfose shows gepresenteerd. Deze bieden instant inspiratie voor het transformeren van jouw woonruimte. Wil je iets kleins veranderen of de boel juist rigoureus omgooien? Tijdens de live shows laten professionele stylisten zien hoe je dat doet. Na de show kan je vragen stellen en het moodboard van de getoonde woonstijl fotograferen. En natuurlijk krijg je een lijst mee van alle producten die in de show gebruikt zijn, zodat je precies weet waar je naartoe moet voor de items waar je zojuist verliefd op bent geworden. Het is echt waar: zoveel woonideeën heb je nog nooit bij elkaar gezien! Vanaf 1 september staat het programma online en kan je zien hoe laat jouw favoriete woonstijl tevoorschijn wordt getoverd.

2. Talks of the House: inspirerende lezingen over wonen

Ook in het woontheater: interessante lezingen door inspirerende sprekers. Bekende namen en merken nemen je enthousiast mee in hun verhaal. Of het nu gaat over kleur, inrichten, duurzaam wonen of verbouwen, een lezing in het woontheater biedt volop informatie en inspiratie om direct mee aan de slag te gaan. Vanaf 1 september kun je online bekijken hoe laat jouw favoriete spreker aantreedt. Het bijwonen van zo’n  lezing is bij je ticket inbegrepen, dus kost niks extra.

PROFESSIONEEL ADVIES

1. Aan tafel met een architect

Op het Architecten Adviesplein zitten professionele architecten voor je klaar om antwoord te geven op prangende vragen als: ‘Kan ik deze muur doorbreken?’, ‘Hoe betrek ik de keuken bij mijn woonkamer?’ en ‘Een uitbouw, wat zijn de regels en wat is de beste oplossing voor mijn huis?’ Met het (ver)bouwadvies dat je krijgt, kan je thuis direct verder. Voor deze professionele adviezen, die mogelijk worden gemaakt door Architectenwinkel, moet je wel even een afspraak maken. Vanaf 15 september kun je via de website een adviesgesprek van 45 minuten inplannen. Hiervoor geldt het speciale beurstarief van € 17,50 per gesprek.

2. Een stylist brengt je op goede ideeën

Soms heb je geen idee hoe je meer sfeer in je huis kunt brengen, een mooier kleurpalet samenstelt of hoe je die ene woonruimte het beste kunt indelen. Hoe fijn dat er professionele stylisten bestaan! Op de beurs kun je aanschuiven bij een van de stylisten van branchevereniging BNI Crisp. Vanaf 1 september kun je op de website een stylist selecteren en daar een afspraak van 45 minuten mee inplannen. Ook voor dit stylingadvies geldt het speciale beurstarief van € 17,50. Zeker weten dat je vol goede ideeën huiswaarts keert.

3. Mag het licht aan?

Met de donkere dagen voor de deur, is het goed je eens wat nader in het fenomeen verlichting te verdiepen. Want licht is niet alleen maar praktisch, maar juist ook één van de belangrijkste sfeermakers. Met passend  licht op de juiste plek word je huis een echt warm en comfortabel thuis. Vind je dat de verlichting in je huis beter kan? Of ga je verbouwen en wil je de verlichting meteen in de plannen meenemen? Laat je dan eens grondig adviseren over een doordacht lichtplan. Speciaal voor dat doel is Eikelenboom aanwezig op de vt wonen&design beurs. Een lichtadviesgesprek van 45 minuten is vanaf 1 september via de website in te plannen, voor het speciale beurstarief van € 17,50.

Bezoek ook de Licht Special in de Wonen in Stijl hal. Daar vind je heel veel informatie over lichtsoorten en waar je die het beste kunt toepassen. Met die basiskennis op zak, wordt het een stuk eenvoudiger kiezen uit het enorme aanbod van lampen. 

Dutch Design District

Al jaren favoriet bij veel bezoekers: het Dutch Design District. Hier tonen de grootste en bekendste Nederlandse meubelmerken de pronkstukken uit hun collectie, van designklassiekers tot de nieuwste ontwerpen. Ontwerpers en fabrikanten zijn op de stand aanwezig en beantwoorden graag al je meubelvragen.

Design Talents

Op de vt wonen&design beurs vind je naast de gevestigde meubelmerken ook toonaangevende Nederlandse ontwerpers. Deze creatieve genieën gooiden dit jaar hoge ogen op de bekende meubelbeurs in Milaan en presenteren nu hun ontwerpen aan het Nederlandse publiek. Een unieke kans om de ontwerpers persoonlijk te ontmoeten. Die wil je niet missen!

Art Zone

En dan is je woonruimte op en top ingericht, dringt het ineens tot je door: er ontbreekt iets! In de meeste gevallen blijkt dat een kunstwerk te zijn. In de artzone vind je de allermooiste kunst voor in je huis, van verschillende kunstenaars in uiteenlopende stijlen.

Tip voor bezoekers!

Neem foto’s, tekeningen én de afmetingen mee van de ruimte waar jij mee aan de slag wilt. Zo kan je op de beurs nog gerichter advies krijgen! En kun je niet wachten tot de beurs begint, volg ons dan op facebook en twitter of meld je aan voor de nieuwsbrief. Dan krijg je nu meteen al heel veel informatie en inspiratie.

Tickets

Tickets voor de vt wonen&design beurs koop je eenvoudig online via vtwonen.nl/tickets. Tot en met 26 september betaal je €15 voor een kaartje. Daarna €19.

Bezoek voor primeurs en de deelnemende merken de online press room.