19 september 2013

Desktop homepage take over nu ook op tablet

Vandaag introduceren Sanoma en Adrime Weborama als eerste in Nederland een homepage take over in HTML5 die zowel op desktop als via de browser op tablet werkt.

Met deze nieuwe ontwikkeling kunnen adverteerders profiteren van een groter bereik en lagere productiekosten, omdat slechts één uiting nodig is voor beide schermen. De ABN Amro-creatie is vandaag via de browser op desktop én tablet op NU.nl te zien. De campagne is in samenwerking met mediabureau Universal Media en creatief bureau Red Urban opgezet.

Homepage take over tablet

Het internet wordt steeds vaker via verschillende apparaten gebruikt. Uit onderzoek van Smartinsight.com blijkt dat het internetgebruik wereldwijd via een mobiel apparaat in één jaar gestegen is van 11% naar 21%. “Het tabletbereik is enorm groot, maar werd eerder nog niet goed benut, omdat de techniek het niet toeliet. Recentelijk hebben we de floorad en de billboard al voor tablet beschikbaar gemaakt, maar we zijn vooral erg trots om als eerste in Nederland de home page take over ook voor tablet aan te kunnen bieden”, aldus Nomkwazi Hooplot, CEO bij Adrime Weborama.

Minder creaties, meer impact

De verwachtingen voor de homepage take over zien er goed uit. “De resultaten van de floorad en de billboard scoren gemiddeld al dertig procent hoger dan ‘desktop only’ uitingen. Dit komt mede door de unieke eigenschappen, zoals swipen en een gyroscoop, die tablets hebben. Het voordeel voor adverteerders zit hem ook in de lagere productiekosten. “Adverteerders willen terecht graag overal goed zichtbaar zijn. Daarom hebben we een homepage take over ook op tablet beschikbaar gemaakt. Wij streven ernaar om op elk medium een optimale beleving aan te kunnen bieden”, aldus Norman van Ameyden, accountmanager Mobile Sanoma.

homepage take over tablet