17 mei 2013

Dick Molman kondigt vertrek bij Sanoma aan

Dick Molman, 59, heeft aangekondigd aan het einde van 2013 terug te treden als CEO van Sanoma in Nederland en het bedrijf te verlaten. In totaal werkte hij 38 jaar bij VNU en Sanoma, waarvan de laatste zeven jaar als CEO van Sanoma Media Netherlands. Sanoma heeft aangekondigd een opvolger te zoeken, die later dit jaar zou moeten worden benoemd.

“In algemene zin vind ik dat elke CEO-zetel na een bepaalde periode nieuw bloed nodig heeft om een fris perspectief te krijgen. Daarnaast zijn de afgelopen zeven jaren zeer intens geweest. Daarom ben ik op zoek naar een nieuwe balans tussen werk en privé. Het is absoluut niet gemakkelijk om van zo’n geweldig bedrijf terug te treden. Toch geloof ik dat dit de juiste stap is, zowel voor mezelf als voor Sanoma,” zegt Dick Molman.

Sanoma President & CEO Harri-Pekka Kaukonen: “Dick heeft een belangrijke rol gespeeld om Sanoma in Nederland te brengen waar we vandaag staan: een breed, leidend mediahuis dat in toenemende mate de toon zet in het Nederlandse medialandschap. Sanoma is Dick dankbaar voor zijn bijdrage. We zijn nu begonnen met de zoektocht naar een opvolger die de managementcapaciteiten heeft die nodig zijn voor een vernieuwd Sanoma. Een van de belangrijkste taken zal zijn om door te gaan met een grondige portfolio-analyse om Sanoma verder te kunnen uitbouwen rond gekoesterde merken die in staat zijn in een multi-channel en digitale mediaomgeving te excellereren.”

Aanvullende informatie:
Sanoma Group Communications, Robin Janszen, tel: +316 2293 2643