17 mei 2012

Donald Duck bezoekt Drents Museum

Hunebedden, Westerbork, Dwingeloo, Bartje, Assen, Drents Museum – het komt allemaal aan bod deze week in de provincie-editie van Donald Duck. Het vrolijke weekblad viert het hele jaar het 60-jarig jubileum, met elke maand een editie die zich afspeelt in een Nederlandse provincie. Na Friesland, Noord-Brabant, Limburg en Zuid-Holland is nu Drenthe aan de beurt.


In de nieuwe strip gaat Donald Duck op vakantie in Drenthe, waar hij onder meer het Drents Museum bezoekt. Want daar wordt het geluksdubbeltje van Oom Dagobert tentoongesteld. Speciaal hiervoor reserveert het Drents Museum vanaf 18 mei daadwerkelijk een plekje voor het echte geluksdubbeltje op de afdeling Archeologie. De Drentse editie zal ook te verkrijgen zijn in de museumshop van het Drents Museum.


Regionale aanpak succes


Het idee van de provincie-edities komt van hoofdredacteur Thom Roep. In al die 59 jaar heeft Donald Duck nog nooit een avontuur in Nederland beleefd. Het 60-jarig jubileum van het vrolijke weekblad was de mogelijkheid om dit te realiseren, vandaar nu het idee om elke maand een provincie centraal te stellen. En het slaat aan; de provincie-edities verkopen beter dan gemiddeld en aan persaandacht ontbreekt het ook niet.

Vanaf vrijdag 18 mei ligt de Drenthe editie in de winkel. Volgende maand is Noord-Holland aan de beurt.