9 oktober 2014

Donald Duck en Freek Vonk ontdekken nieuwe slangensoort

In de reeks ‘Geef je dromen de ruimte’, staat deze week Donald Duck in het teken van de bekendste bioloog van Nederland Dr. Freek Vonk, alias Sneek Vonk. Freek is momenteel op avontuur in Zuid-Afrika waar hij midden in de Afrikaanse savanne een boodschap heeft opgenomen ter gelegenheid van deze speciale editie.

In Donald Duck nummer 42 brengt bioloog Dr. Sneek Vonk een bezoekje aan Duckstad waar hij Donald Duck moet helpen met een probleem met een slang. Nou ja…slangetje. Toch is het een heel bijzonder dier, want het staat niet eens vermeld in het Handboek van de Jonge Woudlopers. Om er achter te komen wat voor slang het precies is, schakelen Donald en zijn neefjes Sneek Vonk in. Deze beroemde bioloog knuffelt het liefst met krokodillen en hij gebruikt boa constrictors als sjaal! Samen besluiten ze de slang terug te brengen naar zijn thuisland, helemaal in Afrika. Dat ontaardt in een (s)lang avontuur vol gevaar en heel veel…liefde!

Freek Vonk vertelt: “Ik vind het te gek dat ik in de Donald Duck sta! Ik had als kind nooit verwacht dat ik zoveel zou gaan reizen in mijn leven, en al helemaal niet dat een van die reizen me uiteindelijk in Duckstad zou brengen! Dat is toch fantastisch. Zo zie je maar weer dat je dromen nooit moet opgeven.”

Op vrijdag 10 oktober ligt deze vrolijke en beestachtige ‘Sterren in Duckstad’ editie in de winkel, in een reeks van in totaal twaalf unieke edities door het jaar heen. Tevens is deze editie te bestellen via Tijdschrift365.nl.

Bekijk hieronder de speciale video van Freek Vonk.