18 juni 2014

Donald Duck en Kuipje Anders geven hun dromen de ruimte… in de ruimte!

Deze week loopt muntjespoetser Donald Duck in Duckstad zowaar een grootheid tegen het lijf: astronaut Kuipje Anders! Als Kuipje ziet dat Donald door een buitenaards virus acuut pimpelpaars wordt en een vreemd kwaakgebrek krijgt, besluit hij de arme eend meteen te helpen. De hamvraag luidt: krijgen deze twee de “ziekte-van-boven” eronder? Deze maand is de hoofdrol voor de ‘Sterren in Duckstad’-editie weggelegd voor astronaut André Kuipers.

Donald Duck Weekblad wil met het thema “Geef je dromen de ruimte…” kinderen motiveren om naar hun droombaan te blijven streven. Ter inspiratie staan elke maand op ludieke wijze een beroep en een BN’er (of beter gezegd: een BD’er*) centraal in het blad, variërend van bioloog, acteur, astronaut, modeontwerper tot DJ.

Naast zijn sterrenrol in Donald Duck werkt André Kuipers aan projecten voor kinderen waarin hij blijvende belangstelling voor ruimtevaart wil creëren, kinderen zorg om de aarde wil bijbrengen en ze op jonge leeftijd in aanraking wil laten komen met techniek. Als jurylid beoordeelt hij dit jaar filmscenario’s over de ruimtevaart voor een nieuwe filmprijs. Deze projecten sluiten aan bij de thema’s die ook Donald Duck weekblad omarmt, namelijk het stimuleren van dromen en de persoonlijke ontwikkeling van kinderen.

Hans van der Lande, ruimtevaartexpert van Space Expo ontving vandaag uit handen van scenarioschrijver Jan Kruse de sterren-editie met André Kuipers en in op feestelijke wijze het eerste exemplaar van deze bijzondere editie van Donald Duck Weekblad.

Hans van der Lande: “Alles wat buitenaards is fascineert mij. Ik wilde leraar worden en André Kuipers dokter, zoals ook in het verhaal. Astronaut worden is niet makkelijk, maar als je het écht wilt, kan ook jij de ruimte bereiken.”

Verder in dit nummer: Goofy geeft les als astronaut. In het Duckstads Ruimtevaartcentrum komt hij erachter wat er allemaal bij komt kijken voordat je veilig het heelal kunt verkennen. In de rubriek “Dat zoeken we op!” beantwoordt Donald ingewikkelde vragen van kinderen over ruimtevaart. Zo wordt onder andere uitgelegd hoe je in de ruimte naar de wc moet en wat nu precies een lichtjaar is.

Op vrijdag 20 juni ligt deze vrolijke en grappige ‘Sterren in Duckstad’ editie in de winkel, in een reeks van in totaal 12 unieke edities door het jaar heen. Tevens is deze editie te bestellen via Tijdschrift365.nl en wordt zonder verzendkosten thuis gestuurd.

*) Bekende Duckstadter