20 januari 2012

Donald Duck gaat het land in. Feest mee!

Nederlands vrolijkste weekblad bestaat 60 jaar. En: gaat het land in! Elke maand beleeft Donald Duck verrassende avonturen in een provincie. En als adverteerder mag je meevieren.

De allereerste Nederlandse Donald Duck verscheen – deels in zwart-wit – op 25 oktober 1952. Hele generaties zijn met het vrolijke weekblad opgegroeid. De unieke succesformule is in al die jaren nauwelijks gewijzigd en scoort nog steeds. Donald Duck is inmiddels het grootste jeugd- en gezinsblad van Nederland en heeft een groot bereik van 1.769.000 in de doelgroep allen 13+*. Het weekblad heeft zeker ook educatieve elementen en haakt in op trends die een groot publiek aanspreken. Maar amusement staat voorop, en de humor met de bekende knipoog.


Avonturen in de provincie


Dit jaar bestaat Donald Duck Weekblad 60 jaar en dat wordt het hele jaar gevierd. Feest mee! Normaal spelen de verhalen zich altijd af in Duckstad, nu gaat Donald Duck het land in, naar de twaalf provincies. Elke maand gaat hij vanuit Duckstad bij een andere provincie in Nederland op bezoek. In nieuwe, speciaal voor het jubileum getekende strips beleeft Donald Duck daar allerlei verrassende avonturen.


Veel om in te haken


Elke derde week van de maand zal het vrolijke weekblad helemaal in het teken van een provincie staan. De aftrap was vorige week in Friesland. Elfstedentocht, firljeppen, skutsjesilen, Friese nagelkaas – alles komt in de Friesland Donald Duck aan bod. Voor adverteerders is er natuurlijk veel om op in te haken in deze bijzondere edities. Zowel wat betreft het Hollandse thema als de provincies.


Je eigen cover!


In de

salesleaflet

zie je de verdeling van de provincies en de prijzen. Er zijn ook tal van redactionele mogelijkheden, bijvoorbeeld het doordrukken van Donald Duck Weekblad. De kosten hiervoor zijn 1,50 per exemplaar (normaal 2,05). Het weekblad kan eventueel worden voorzien van een speciale cover (op aanvraag). Een uniek geschenk voor je relaties! Online en op gebied van joint promotions zijn er ook diverse mogelijkheden.


Meer info:

bij je accountmanager of bel/mail commercieel projectmanager Leonore Tilleman, 088 556 4741 of

leonore.tilleman@sanoma.com

.


*Bron: NOM Print monitor 2010-II -2011-I