11 februari 2015

Donald Duck geeft tips over veilig internet

Deze week staat Donald Duck in het teken van veilig internet door de toevoeging van de speciale DigiDuck aan de reguliere Donald Duck. Hoofdredacteur Dimitri Heikamp overhandigde tijdens het congres ‘Young People create the future’, dat gehouden werd in het kader van Safer Internet Day, een exemplaar aan Young Innovator Puck Meerburg. Bekijk de DigiDuck.

Safer Internet Day

Op 10 februari organiseerde Sanoma in samenwerking met ECP en veiliginternetten.nl het congres Young People create de future in het kader van Safer Internet Day. Op deze dag werd aandacht besteed aan de trends en ontwikkelingen van veilig internet en online media rondom jongeren.

Centraal stond hoe kinderen en jongeren zelf denken over de toekomst van diverse media – zowel de kansen als de gevaren – en wat dit betekent voor exploitanten, contentmakers, adverteerders, bedrijfsleven en overheid.

Sprekers als Esther Rozendaal (Radboud Universiteit Nijmegen), Eline Kwantes (Dromenkroon), Suzan Schouten (domain director Kids & Teens Sanoma), Jeroen Koopman (NewbeTV), Marcel Timmer (Directeur Developer & platform Evangelism Microsoft) en ook 15-jarige programmeur Puck Meerburg, bekend als Puckipedia en van zijn optreden in ‘De Wereld Draait Door’ stonden op het podium.

Hoofdredacteur Dimitri Heikamp overhandigt gesigneerde DigiDuck aan Young Innovator Puck Meerburg

DigiDuck bij Donald Duck deze week

Ook in Duckstad is iedereen actief op social media. Kwik, Kwek en Kwak zijn dol op Instagrap, Donald deelt dagelijks vrolijke selfies op zijn Snoetboek-pagina en zelfs oma Duck kwaakt op Kwetter.

De DigiDuck over veilig internet is de tweede DigiDuck als bijlage van Donald Duck, waarbij vorig jaar het thema ‘programmeren’ centraal stond is dat nu ‘veilig internet’. Deze editie is tot stand gekomen in samenwerking met ECP, SIDN, Mijn Kind Online, UPC, KPN, Veilig internetten en T-Mobile.

Bekijk de DigiDuck.