14 juli 2016

Donald Duck held van de 100ste Vierdaagse

Ter gelegenheid van de 100ste editie van de Vierdaagse staat Donald Duck Weekblad deze week volledig in het teken van het grootse internationale wandelevenement. De Eimeegse Vierdaagse voert langs trekpleisters als de Korenmolen van ‘Kukel’ en het kasteel van ‘Wiechel’.

Nijmegen e.o. vereeuwigd in Donald Duck Weekblad

Voor de verhalen in de Vierdaagse-editie is de redactie van het weekblad in de rijke geschiedenis van Nijmegen gedoken. Dat heeft een grappig en bijzonder stripverhaal opgeleverd, waarin bekende elementen uit Nijmegen en omgeving opduiken, zoals de Korenmolen van ‘Kukel’ en het kasteel van ‘Wiechel’. Originele schetsen, tekeningen en scenariofragmenten van het weekblad zijn sinds mei tevens te bezichtigen in Museum Het Valkhof, bij de expositie ‘100ste Vierdaagse – Wandel door de tijd’.

Zware wandeling voor Donald Duck als Romeinse generaal

Gehuld in Romeins harnas probeert Donald Duck te bewijzen dat de allereerste wandelaar van de Eimeegse Vierdaagse een Romeinse generaal was, die van Duckstad naar Eimegen liep. Onder extreme weersomstandigheden neemt hij het op tegen zijn rivaal Guus Geluk. Of Donald de wandeltocht helemaal zonder kleerscheuren uitloopt, wil de redactie niet zeggen: “Dat is altijd afwachten. De titel van het verhaal is ‘De held van de Vierdaagse’, maar Donald is in feite natuurlijk een held op sokken. Zijn leven gaat niet over rozen. En ook niet over gladiolen”, aldus hoofdredacteur Joan Lommen.

Hoe dit avontuur verder afloopt, is te lezen in nummer 29 van Donald Duck Weekblad, dat vandaag verschijnt. 

Voor de snelle wandelaars is er een speciale ‘super 4Daagse aanbieding’, te bestellen op donaldduck.nl/vierdaagse.