29 juni 2016

Donald Duck Junior viert het einde van het schooljaar

Volgens universiteitshoogleraar Neuropsychologie Jelle Jolles is lezen ‘giga belangrijk’ voor de ontwikkeling van kinderen. Leren lezen draait om leesplezier en Donald Duck is volgens de hoogleraar een goede starter. Anders dan zijn grote broer, richt de jongste telg uit de Donald Duck familie, Donald Duck Junior, zich speciaal op de beginnende lezer. Om het einde van het schooljaar te vieren en de zomerdip te voorkomen, biedt Donald Duck Junior alle kinderen uit groep 3 en 4 de kans om een gratis exemplaar te bestellen.

Vier de zomer, voorkom de zomerdip

Het schooljaar loopt ten einde en de zomervakantie staat voor de deur. Door te blijven oefenen met lezen, kan een zomerdip – het achteruitgaan van het leesniveau tijdens de vakantie – voorkomen worden. In de zomervakantie is er extra aandacht voor elkaar en meer tijd om rustig te lezen; onderweg naar de vakantiebestemming, tijdens een middag op het strand of thuis in eigen land. Daarom biedt Donald Duck Junior speciaal voor kinderen die in groep 3 of 4 zitten, een gratis exemplaar aan om lekker te blijven lezen tijdens de zomervakantie.

Leesplezier staat voorop

“Lezen is giga belangrijk voor de ontwikkeling van kinderen” aldus Jelle Jolles, Universiteitshoogleraar Neuropsychologie aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Jolles geeft leiding aan het Centrum Brein & Leren en is expert op het gebied van het lerende kinder- en tienerbrein. Hij stelt dat het basisonderwijs te plichtmatig is. “Neem het lezen: als je kinderen attractieve boeken geeft, lezen ze meer, maar verbeteren ze ook hun begrijpend lezen en taalvaardigheid. Dus niet leestechniek, maar leesplezier als uitgangspunt nemen. Donald Duck en andere strips zijn goede starters, ze bezorgen leesplezier.”

Kinderen vanaf 5 jaar leren spelenderwijs lezen met Donald Duck Junior. Hoofdredacteur Joan Lommen: “In deze ‘Donald Duck voor beginners’ staan andere Donald Duck stripverhalen met minder tekst in de ballonnen, worden grotere letters en eenvoudigere woorden gebruikt en zijn de afbeeldingen toegankelijker dan in zijn grote broer. Maar de humor is hetzelfde.” Naast grappige strips en verrassende verhaaltjes over de bekende bewoners uit Duckstad, staat Donald Duck Junior vol puzzels en spelletjes.

Deel je vakantiemoment

Vier samen met Donald Duck Junior het einde van het schooljaar! Bestel vóór 9 juli een gratis Donald Duck Junior exemplaar via donaldduck.nl/gratisjunior (het nummer wordt geleverd vanaf 14 juli). Laat heel Duckstad zien hoe jij het einde van het schooljaar viert met Donald Duck Junior via #donaldduckjunior. Onder de inzendingen wordt een jaarabonnement verloot op Donald Duck Junior.