https://www.youtube.com/watch?v=D3d5TaMhIOg

27 maart 2014

Donald Duck lanceert DuckTypen, de vrolijkste typecursus van Nederland

Donald Duck weekblad lanceert vandaag in samenwerking met The Walt Disney Company en erkende typedocenten, DuckTypen. DuckTypen is de vrolijkste typecursus van Nederland (en de rest van de wereld), waarbij kinderen online blind leren typen met tien vingers. Dit door verschillende, vrolijke Duckstad games te spelen.

Hiermee is het tweede initiatief van het recent geïntroduceerde edutainment label Duckwise een feit. Binnen dit label ontwikkelt Donald Duck de komende jaren diverse digitale & print producten. Het eerste initiatief van Duckwise, de Duck Quiz app, is in februari gelanceerd.

Spelenderwijs blind leren typen

Tijdens deze cursus wordt de cursist naar Duckstad gestuurd om verslag uit te brengen van het turbulente leven in dit bruisende stadje. Met het beleven van de spannendste avonturen in Duckstad leert de cursist ondertussen vrolijk blind typen. De cursus met in totaal 30 les uur, verdeeld over 6 verschillende kranten, kan in 12 weken afgerond worden.

Wat is DuckTypen?

DuckTypen onderscheidt zich van bestaande typecursussen door de combinatie van educatie, fun (games), de aanwezigheid van populaire Duckstad bewoners, een grappige verhaallijn en is geschikt voor iedereen vanaf 8 jaar om te volgen.

Onmisbaar

Suzan Schouten, uitgever Kids & Teens bij Sanoma: “Blind typen is een onmisbare vaardigheid voor de toekomst. In deze tijd is typen echter een vaardigheid die kinderen veel eerder zouden moeten leren, net als schrijven. Dankzij DuckTypen is de tijd van strenge juffen, stoffige instructielokalen en afgeplakte toetsenborden voorbij: DuckTypen is vooral erg leuk en altijd en overal te spelen!”

Bestellen en gratis proefles

DuckTypen is vanaf nu te bestellen op www.ducktypen.nl, de volledige cursus kost nu tijdelijk (tot 1 mei 2014) €99,95 in plaats van €149,95. (Donald Duck Weekblad abonnees betalen tijdelijk €74,95 tot 1 mei 2014).

Speel gratis een proefles van de cursus DuckTypen.