25 april 2013

Donald Duck: lekkere winterkost met C1000

Boodschappers bij C1000 kregen een speciale ‘Wintergroenten Donald Duck’ cadeau – bij aankoop van diverse wintergroenten en aardappelen. Kinderen konden zo op een leuke manier leren welke gerechten er allemaal van wintergroenten te maken zijn.

C1000 en Donald Duck startten een landelijke actie om vergeten groenten onder de aandacht te brengen. De extra editie van Donald Duck stond vol met strips, recepten en weetjes over wintergroenten. “Winterse groenten zijn erg lekker en gezond, maar veel mensen weten niet welke gerechten je ervan kunt maken,” zeggen C1000 en Donald Duck. De speciale editie past bovendien goed bij het motto ‘Van Donald Duck steek je meer op dan je denkt’ én bij de ‘Je weet nu’-actie van C1000.

Vergeten groenten
Hoe populair zijn wintergroenten bij kinderen? Heel populair, blijkt uit een online onderzoek dat uitgevoerd werd via donaldduck.nl. Maar liefst 80% van de kinderen zegt te weten wat wintergroenten zijn. Het liefst eten ze een Hollandse pot (75%), boerenkool vinden ze het lekkerst.
De meeste kinderen maken graag een Hollandse pot samen met hun vader of moeder. ‘Vergeten groenten’ zijn bij de kinderen minder bekend, slechts 15% weet wat dat zijn. Koolraap is van de vergeten groenten de favoriet.

Sterrenkok Niven Kunz
Niven Kunz, dé chef-kok op het gebied van groenten, kookte samen met kinderen in een C1000 filiaal in Wassenaar uit de Donald Duck Wintergroenten editie. Kunz’ met een Michelinster bekroonde restaurant ‘Niven’ werd recent uitgeroepen tot ‘Beste Groenten Restaurant van 2013’. De sterrenkok beantwoordde vragen over hoe gezond wintergroenten zijn, welke ‘vergeten groenten’ er bestaan én wat je er allemaal voor lekkers mee kunt maken. Niven Kunz: ”Ik ben gek op de Hollandse pot en geef groenten daarom graag de hoofdrol in mijn restaurant. Ze zijn licht, duurzaam en ook nog eens supergezond.”