29 januari 2015

Donald Duck maakt Nederland warm voor energiebesparing

In de eerste editie binnen het thema ‘Van Donald Duck steek je meer op dan je denkt’ staat deze week Donald Duck in het teken van de Warme Truiendag. Voor deze gelegenheid ontving de Eco-Raad van Eco-School De Kleine Prins vandaag de allereerste editie uit handen van hoofdredacteur Dimitri Heikamp.

Deze week staat de Warme Truiendag centraal in Donald Duck weekblad. De kachel gaat op ‘standje Dagobert Duck’ (ofwel: zuinig), de warme truien komen uit de kast en heel Duckstad zet zijn beste beentje voor om iets goed te doen voor het milieu.

Eco-Raad

Speciaal voor de Warme Truiendag heeft Donald Duck, samen met het Klimaatverbond, Eco-school De Kleine Prins geselecteerd als voorbeeldschool op het gebied van duurzaamheid. De Kleine Prins heeft het keurmerk voor duurzame scholen. Ieder jaar zetten alle kinderen van de hele school zich in voor duurzame activiteiten, waaronder de Warme Truiendag. De dag wordt gestart met een opwarmdans, er komen lessen over energiebesparing, de verwarming gaat overal lager en iedereen draagt natuurlijk een warme trui.

De eerste editie is overhandigd aan de Eco-Raad, bestaande uit zes kinderen van De Kleine Prins. Louise de Jong (11 jaar) van de Eco-Raad is heel blij dat ze de allereerste Warme Truiendag Donald Duck ontvangt “Ik lees altijd de Donald Duck én ik wil wat doen voor het klimaat, omdat ik van dieren en natuur hou. Ook vind ik het belangrijk dat andere kinderen ook weten dat je voorzichtig bent met het klimaat. In Donald Duck kun je ook dat soort dingetjes leren en nu kunnen andere kinderen ook over de Warme Truiendag en het klimaat in Donald Duck lezen. Mijn vriendinnen zijn jaloers op mij dat ik de allereerste Warme Truiendag Donald Duck krijg en dat vind ik wel grappig.”

Warme Truiendag

De Greenchoice Warme Truiendag, dit jaar op 6 februari, is een initiatief van Klimaatverbond Nederland en Greenchoice en wordt jaarlijks rond de verjaardag van het Kyotoprotocol georganiseerd. Tijdens deze nationale energiebesparingsactie wordt heel Nederland opgeroepen om een warme trui aan te trekken, de verwarming lager te zetten en zo 6% energie per graad te besparen

Van Donald Duck steek je meer op dan je denkt

Dit jaar staat Donald Duck helemaal in het thema ‘Van Donald Duck steek je meer op dan je denkt’. Het weekblad benadrukt hiermee dat bij Donald Duck ‘fun’ centraal staat en dat ‘leren’ een natuurlijk gevolg is. Ter inspiratie staat dit jaar een aantal educatieve én leuke thema’s centraal, waarvan de Warme Truiendag Donald Duck de eerste is.
Naast de thema’s die centraal staan voor het Weekblad, bracht Donald Duck onder het educatieve label ‘DuckWise’ ook de succesvolle online typecursus DuckTypen uit en de educatieve game app DuckQuiz.

Gebruik deze downloadlink voor de getoonde foto’s.

Op vrijdag 30 januari ligt dit ‘gebreide’ weekblad in de winkel. Tevens is deze bijzondere editie te bestellen via Tijdschrift365.nl.