20 september 2012

Donald Duck naar de Deltawerken

Donald Duck weekblad viert dit jaar het 60-jarig jubileum met elke maand een editie waarin de Ducks een avontuur beleven in een Nederlandse provincie. Na Friesland, Noord-Brabant, Limburg, Zuid-Holland, Drenthe, Noord-Holland, Gelderland en Utrecht is nu Zeeland aan de beurt. Als de wapenspreuk van Zeeland ‘Luctor et emergo’ (Ik worstel en kom boven) op iemand van toepassing is, dan is dat Donald Duck wel.

Donald, oom Dagobert en de neefjes Kwik, Kwek en Kwak krijgen een uitgebreide rondleiding door een lieftallig Zeeuws Meisje, dat Annie Marie Geertruida heet. Annie M.G. leidt hen door het land van de mosselen, de Deltawerken, Michiel de Ruyter en… Reynaert de Vos! Via een ballonvaart boven Middelburg en Vlissingen gaat de reis naar het Verdronken Land van Reimerswaal, waar een eeuwenoude Zeeuwse legende werkelijkheid wordt.
Of toch niet, want Zeeuwen staan immers bekend als een nuchter en verstandig volk…

Hele jaar in Nederland
Het idee van de provincie-edities van Donald Duck komt van Thom Roep, hoofdredacteur van het weekblad. “We ontdekten vijf jaar geleden dat Donald Duck over de hele wereld avonturen had beleefd, van Parijs tot het Amazonegebied. Maar hij was nog nooit in Nederland geweest. We hebben toen in 2007 een special gemaakt over Donald Duck in Amsterdam. Die sloeg in als een bom. Daarom komen we nu bij het zestigjarig bestaan van het blad elke maand met een uitgave die zich afspeelt in een van de provincies.”

Het Zeeland nummer ligt op vrijdag 21 september in de winkel. Volgende maand is Groningen aan de beurt in het vrolijke weekblad.