22 oktober 2012

Donald Duck opent expositie ‘Donald Duck Weekblad 60 jaar’!

Groot feest in Groningen! Niemand minder dan Donald Duck zelf opende daar, in het bijzijn van onder andere hoofdredacteur Thom Roep en tv-presentator Jochem van Gelder, de speciale expositie over Donald Duck Weekblad 60 jaar.

Na het officiële openingsmoment met onder meer Jochem van Gelder en Donald Duck-scenarist Jan Kruse, waren hoofdredacteur Thom Roep en Donald Duck de eersten die een kijkje mochten nemen op de expositie. Naast het bezichtigen van al het moois, kon er mee worden gedaan aan tekenworkshops en mocht iedereen op de foto met de enige echte Donald Duck! De Donald Duck Weekblad 60 jaar expositie is nog te zien tot en met 13 januari 2013 in het Stripmuseum in Groningen!

Thom Roep: “Opeens realiseer je je wat voor verschrikkelijk leuks er allemaal is!”
Jochem van Gelder: “Mijn Donald Duck hart gaat sneller kloppen door deze expositie! Ik word hier zo vrolijk van!”

Geschiedenis en tekenworkshop
Wie alles wil weten over de rijke geschiedenis van het vrolijke weekblad is in het Stripmuseum Groningen aan het goede adres. Bezoekers kunnen ook zelf aan de slag, want regelmatig worden er tekenworkshops gegeven door Donald Duck-tekenaars. 

De kledingkast van Katrien en Jonge Woudloper spulletjes
Op de Tentoonstelling is uiteraard een rol weggelegd voor de familie Duck. Bij Kwik, Kwek en Kwak kan er worden gesnuffeld aan allerlei interessante Jonge Woudloper -spulletjes, en Katrien geeft een exclusief kijkje in haar kledingkast. Oom Dagobert stelt bij hoge uitzondering zijn geluksdubbeltje tentoon en misschien geeft dit unieke muntje wel zo veel geluk dat bezoekers naar huis gaan met leuke prijzen uit de Guus Geluk loterij.

Hele jaar in Nederland
Donald Duck Weekblad viert het hele jaar al haar jubileum door elke maand een bezoek te brengen aan een Nederlands provincie. Deze jubileummaand is dat Groningen. Na Groningen reist de vrolijke eend nog naar Flevoland en Overijssel.