4 maart 2014

Donald Duck presenteert de eerste ‘pop-app’ store in Amsterdam

Donald Duck weekblad opende gisteren in samenwerking met Store for Brands de allereerste ‘pop-app’ store in Amsterdam. In deze pop-up store kan jong en oud van 3 t/m 9 maart 2014 de net gelanceerde Duck Quiz app live met en tegen elkaar spelen, ervaren en testen. Dit in de vrolijke belevingswereld van Donald Duck. Het is voor het eerst dat een app op dergelijke wijze live getest kan worden door de consument zelf.

De Duck Quiz is de vrolijkste quiz van Nederland, Duckstad en omstreken. Binnen vijf verschillende categorieën – aardrijkskunde, geschiedenis, dieren, Disney en Donald Duck – zijn er verschillende levels te spelen met een Duckstadfiguur naar keuze. Spelenderwijs wordt in deze (betaalde) (E)iPad app de algemene kennis én de kennis over de Duckstad bewoners getest. De vragen – gericht op jonge én oude spelers – zijn ontwikkeld door redacteuren in samenwerking met onderwijs specialisten. De Duck Quiz app is het eerste initiatief van het merk Duckwise, het nieuwe educ(k)atieve label van Donald Duck Weekblad. Binnen dit label ontwikkelt Donald Duck de komende jaren diverse digitale & print producten waar ‘vrolijkheid’ de belangrijkste pijler is.

Fiona Cordes, Brand Marketing Manager Kids & Teens bij Sanoma: “Met de Duck Quiz, de vrolijkste quiz van Nederland, willen we spelenderwijs kinderen (en volwassenen) hun algemene- en Duckstad kennis testen en uiteindelijk meegeven. De mogelijkheid om dit live op locatie van Store for Brands te doen is natuurlijk ideaal. Dit past perfect bij ons nieuwe label Duckwise: de combinatie van fun en educatie. De Duck Quiz ‘pop-app’ store is vrolijk en fun en de doelgroep geeft ons direct feedback, zowel inhoudelijk als functioneel.”

Pop-app store
Het is voor het eerst dat een pop-up store geexploiteerd wordt door een app.
Nynke ten Napel, Managing director Store for Brands: “De Duck Quiz app spreekt enorm tot de verbeelding en is het levende bewijs hoe online en offline elkaar kunnen versterken. Als theater voor merken – is een Donald Duck experience natuurlijk een project waar je van droomt.” En die droom wordt nu werkelijkheid in de Kalverstraat 101, Amsterdam.

Jochem van Gelder als Duck quizmaster
Woensdagmiddag 5 maart tussen 14.00 en 15.00 uur zal niemand minder dan Jochem van Gelder als echte quizmaster op feestelijke wijze een live battle in de ‘pop-app’ store begeleiden. Naast zijn werk als tv-presentator voor SBS, is Jochem al jaren een groot fan van Donald Duck en draagt dit project dan ook een warm hart toe.