17 september 2015

Donald Duck Weekblad benoemt De Rijdende Rechter tot ‘Bemiddelaar van het jaar’ in speciale Burendag-editie

In de reeks ‘Van Donald Duck steek je meer op dan je denkt!’ staat Donald Duck deze week in het teken van Burendag. Ter gelegenheid hiervan is mr. Frank Visser, alias ‘De Bestrijdende Rechter’ door Donald Duck Weekblad verkozen tot ‘Burenbemiddelaar van het jaar’. Voor deze speciale editie ontving mr. Visser vandaag op een typische burenplek aan weerszijden van een haag de allereerste editie uit handen van redacteur Jos Beekman.

Burenbemiddelaar van het jaar

Door de redactie van het weekblad is mr. Frank Visser verkozen tot ‘Bemiddelaar van het jaar’, omdat hij netelige burenkwesties altijd zo netjes en eerlijk mogelijk wil oplossen. Mr. Visser vindt het een enorme eer en kon niet wachten om de avonturen met buren te lezen (ja ja, ook de kleine lettertjes). De man met de houten hamer is dan ook de aangewezen persoon om Donald en Bolderbast tips te geven om een eind te maken aan hun eeuwige burenbonje.

Mr. Visser: “Ik heb vaak te maken met conflicten tussen buren, maar bij Donald en Bolderbast… Mijn tip aan hen zou zijn dat een kort lontje niet helpt bij het oplossen, het is beter om er een nachtje over te slapen. En misschien kunnen Donald en Bolderbast eens met elkaar gaan praten. Normaal doe ik geen uistpraak over wie er gelijk heeft, maar ik ben toch een grotere fan van Donald Duck dan van Bolderbast! ”

In Donald Duck nummer 38 staat de jaarlijkse Burendag centraal. Deze vrolijke dag – dit jaar op 26 september – wordt elk jaar op de vierde zaterdag van september gehouden om je buren beter te leren kennen. Dat is niet alleen leuk, het is ook heel handig als je elkaar kent. Zo heb je tijdens de vakantie altijd iemand die een oogje in het zeil kan houden voor als de Zware Jongens op eh… visite komen. Ook krijg je door een goede band met je buren meer begrip voor elkaar. Wat dat laatste betreft hebben Katrien en het nichtje van zuurbuur Bolderbast in deze editie nog een hoop te leren…

Vanaf vrijdag 18 september ligt de speciale Burendag-editie van Donald Duck in de winkel en is te bestellen via Tijdschrift365.nl

Download via deze link aanvullend beeld uit de Burendag-editie en aanvullend beeldmateriaal met De Bestrijdende Rechter.

Praat mee via #DDBurendag op Facebook, Twitter en Instagram.