14 maart 2013

Donald Duck Weekblad, daar zit muziek in

Donald Duck Weekblad komt deze week met een speciale klassieke muziek editie. Dit om het 125-jarig bestaan van Het Concertgebouw vrolijk luister bij te zetten. En er volgen nog meer bijzondere Amsterdamse nummers…
 
2013 is een magisch jaar voor Amsterdam. De grachten bestaan 400 jaar en er zijn nog vele andere mijlpalen en jubilea die dit jaar in de stad bereikt en gevierd worden. Zoals de heropening van het Rijksmuseum, 40 jaar Van Gogh Museum, 125 jaar Het Concertgebouw, 125 jaar het Koninklijk Concertgebouworkest, 225 jaar Felix Meritis, 175 jaar Artis en 100 jaar Frans Hals Museum. En dan ook nog een troonswisseling!

Vijfde Symfonie van Chagrynikov
Donald Duck Weekblad vindt het belangrijk om op een vrolijke manier een bijdrage te leveren aan dit feestelijke jaar. De aftrap is deze week, met een speciale klassieke muziek editie van Donald Duck weekblad, ter ere van het 125-jarig jubileum van Het Concertgebouw. Goofy geeft les over De Viool, Donald Duck beleeft avonturen als pianostemmer en er is een spannend stripverhaal over de verloren, onbekende Vijfde Symfonie van Chagrynikov. Kortom, de klanken van vroeger zijn nu nog een streling voor het oor, euh oog…

Van Donald Duck steek je meer op dan je denkt
Donald Duck Weekblad heeft na het feestelijke jubileumjaar 2012 (waarin Nederland centraal stond) het thema ‘Van Donald Duck steek je meer op dan je denkt’ als rode draad in alle campagnes en speciale edities. Om zo de doelgroepen kinderen en ouders op een vrolijke en positieve manier te informeren en te entertainen. Nooit belerend, maar wel informatief en vanzelfsprekend met veel humor.

Met deze speciale muziek editie, hoopt Donald Duck Weekblad haar doelgroep op vrolijke en luchtige wijze te interesseren voor klassieke muziek. Klassieke muziek is namelijk niet langer meer muziek waar een klas ziek van wordt. Donald Duck, een muzikaal weekblad, ligt vrijdag 15 maart in de winkel.

Na deze klassieke muziek editie staan in ieder geval nog een museum editie (12 april) en een heel speciaal k(r)oningsnummer op de planning.