10 februari 2016

Donald Duck Weekblad en Stichting Nederland Schoon voeren samen Landelijke Opschoondag campagne

Stichting Nederland Schoon organiseert jaarlijks de Landelijke Opschoondag. Donald Duck Weekblad draagt dit jaar bij aan de creatie van de landelijke campagne van Nederland Schoon, waarbij Donald Duck als main character centraal staat. In de media van Donald Duck zal de campagne van start gaan.

Campagne

Donald Duck weekblad lanceert in de week van de Landelijke Opschoondag een heel bijzondere opruimeditie. Vanaf 8 februari wordt iedereen opgeroepen om zijn of haar steentje bij te dragen aan een schone leefomgeving en met een origineel opruimplan te komen. Het beste plan wordt beloond met een heuse Cornelis Prul trofee, een replica van het kolossale standbeeld van de stichter van Duckstad. In samenwerking met afvalverwerker Van Gansewinkel wordt het beeld 3D geprint van gerecycled afval.

Unieke samenwerking

Donald Duck Weekblad en Nederland Schoon hebben een unieke samenwerking, waarbij het Sanoma Kids & Teens team verantwoordelijk is voor het merkidee en het campagnebeeld. Dit beeld zal terugkomen in de campagne van NederlandSchoon via een OOH campagne met driehoeksborden, op een speciale scholenposter, in branded content in Donald Duck en in een online campagne op DonaldDuck.nl.

Helene van Zutphen, Directeur Stichting Nederland Schoon over de samenwerking “We kunnen ons geen betere Supporter van Schoon wensen dan Donald Duck, als rolmodel voor alle kinderen. ‘Aanstekelijk’ is onze belangrijkste kernwaarde en daar past Donald Duck Weekblad perfect bij. Wij geloven sterk dat de samenwerking met Donald Duck Weekblad positief kan bijdragen aan het zwerfafvalgedrag van kinderen (en hun ouders).”

Timings

  • 8 februari start Cornelis Prul actie
  • 1 maart start landelijke campagne NederlandSchoon
  • 16 maart bekendmaking winnaar Cornelis Prul Prijs
  • 17 maart speciale ‘Duckstad Schoon’ editie te koop in de winkel/ bij de abonnees op de mat
  • 19 maart Landelijke Opschoondag

Commerciële samenwerking met Donald Duck

Wil je meer informatie over commerciële samenwerkingen met Donald Duck? Neem dan contact op met ons salesteam, sales.nl@sanoma.com, 088 556 7777.