14 april 2016

Donald Duck Weekblad geeft auto’s weg

Net zoals Oprah Winfrey ooit haar gasten verraste met een gratis auto, beloont Donald Duck Weekblad deze week zijn trouwe abonnees met een replica van de Duckatti 313. De komende editie van het vrolijke weekblad staat helemaal in het teken van auto’s en brengt een ode aan de 313. De Duckatti is een bijzonder duurzame auto, want Donald Duck is al bijna 80 jaar de trotse eigenaar van de felrode cabriolet.

Niet alleen de auto van Donald is bijzonder. Zo reed Oma Duck al lang voordat de eerste Tesla op de markt kwam in een elektrische auto door Duckstad. Met haar trouwe vierwieler, gebaseerd op de Detroit Electric, tuft ze in dit nummer eveneens voorbij.

Al 78 jaar onverwoestbaar

Donald’s Duckatti is geïnspireerd op een American Bantam uit 1938. De 313 is zo bijzonder omdat hij bestaat uit onderdelen van automodellen die niet meer beschikbaar of vervangbaar zijn. De motor is van het merk Mixwell uit 1920, het onderstel komt van een Ford en de wielen zijn oorspronkelijk van een grasmaaier. In Donald’s 313 is dan ook zeker geen veertaktmotor of sjoemelsoftware te vinden. 

De naam 313 komt van het kenteken, dat staat voor drie maal dertien. Dat een pechvogel als Donald Duck met dit ongeluksnummer rondrijdt kan natuurlijk geen toeval zijn. De 313 heeft dan ook heel wat garagewerkplaatsen van binnen gezien. Donald over zijn roemruchte 313: “Ik zou best een andere wagen willen hebben. Een Turbovroem Z bijvoorbeeld, of de nieuwe Asfaltkliever Smook 4. Toch blijven mijn trouwe karretje en ik altijd bij elkaar.”

Twee mannenfavorieten samen

De twee grote mannenbladen Donald Duck Weekblad en AutoWeek bundelen deze week hun krachten met een speciaal auto-leespakket, dat vanaf vandaag in de winkel ligt. AutoWeek zet de bijzondere auto van Donald Duck in het zonnetje; in Nederlands grootste automagazine vind je een doorsnede met de bijzondere technische specificaties van de Duckatti 313. Wil je meer te weten komen over de auto, bekijk dan hier de video.

Abonnees kunnen naar de brievenbus racen, want voor hen ligt de auto-editie met het bouwpakket van de Duckatti 313 vandaag op de mat. Donald Duck 16 is tevens te bestellen via tijdschrift365.nl.