16 april 2013

Donald Duck Weekblad komt met speciaal Abduckatie nummer

Koningin B.A. Trix heeft hij al eens eerder ontmoet en nu is Donald Duck natuurlijk ook bij de kroning van de nieuwe koning. En daarom komt Nederlands vrolijkste weekblad deze week met een speciaal Abduckatie nummer!
 

De “k(r)oningsspecial” lag al 1,5 jaar op de plank, zoals dagbladen vaak verhalen hebben klaarstaan voor als een beroemdheid overlijdt. “We wisten wie er koning zou worden en wie naast hem zou staan. En we hebben gegokt dat het op De Dam en in de Nieuwe Kerk zou plaatsvinden”, aldus hoofdredacteur Thom Roep. Het verhaal is volgens Roep een knipoog naar een beroemde uitspraak van het moment dat Beatrix in 1980 de kroon overhandigd kreeg. Bij het verhaal over de “abduckatie” is niet extra gelet op eventuele gevoeligheden, omdat het over de koninklijke familie gaat. “Je kunt vrij ver gaan met parodiëren in woord en beeld”. Bovendien is het voor iedereen een super eer om in de Donald Duck te staan. Ook de koninklijke familie kwam al vaker voorbij, altijd positief.

B.A. Trix van de Vederlanden
Bovendien heeft menig hoogwaardigheidsbekleder in het verleden Duckstad al eens met een bezoek vereerd. Van de Maharadja van Hoedoejoestan, die de stad met een eerste standbeeld van Cornelis Prul verblijdde, tot Hare Majesteit B.A. Trix, koningin der Vederlanden, aan toe. En tijdens het bezoek van laatst genoemde schopte Donald Duck het zelfs tot eenmalig hofleverancier door het ontwerpen van een speciale hoed!

Prins Maximiliaan en Wilma Alexandra
Naast het extra lange openingsverhaal over de ‘koningskroning’ op 30 april staat ook dit hoedenverhaal in deze unieke, feestelijke speciale uitgave, evenals een eerder gepubliceerd avontuur rond de huwelijksreis van Prins Maximiliaan van Zwanenburg en zijn bruid Wilma Alexandra.

Een historische Donald Duck dus, een echt collectors item. Vanaf 16 april overal te koop.