25 september 2014

Donald Duck Weekblad lanceert co-creatie platform ‘Heel Holland Kwekt’

Vanaf vandaag kunnen lezers en fans van Donald Duck Weekblad meewerken aan een speciaal gecreëerd verhaal op het platform ‘Heel Holland Kwekt’. Heel Holland Kwekt is uniek in het 62-jarige bestaan van het weekblad. Lezers mogen nu voor het eerst zelf woordgrappen en “verduckte” namen bedenken, die uiteindelijk ook in Donald Duck gepubliceerd worden.

Van 25 september tot en met 17 oktober kunnen lezers op Donaldduck.nl invloed uitoefenen op het verloop van het verhaal “De Pechvogelkampioen”. Zo wordt er onder meer hulp gevraagd bij het bepalen van pechmomenten voor Donald Duck, een naam voor een uitvinding van Willie Wortel en een reden voor Katriens woede. Het platform werkt met meerdere inzendmomenten, waarna er gestemd kan worden op de beste ideeën. De winnende inzendingen zijn terug te lezen in het verhaal dat gepubliceerd wordt in Donald Duck 48, die vanaf 20 november in de winkel ligt. 

Uitgever Kids en Teens Suzan Schouten benadrukt: “Het weekblad laat voor de eerste keer de fans meedenken met de redactie van Donald Duck. Co-creatie met kinderen wordt steeds belangrijker voor het uitgeven van het optimale product. Dit zorgt tevens voor een nog sterkere band met de grote en trouwe lezersgroep van het weekblad. Donald Duck weekblad wil met dit unieke concept de creativiteit van kinderen stimuleren. En creativiteit is een belangrijke vaardigheid van de 21ste eeuw.”

Meedoen en meer informatie over Heel Holland Kwekt is te vinden op donaldduck.nl/HeelHollandKwekt