20 november 2014

Donald Duck Weekblad lanceert samen met lezers speciale ‘Pechvogelkampioen’ editie

Gisteren ontvingen de 16 winnende inzendingen uit handen van hoofdredacteur Dimitri Heikamp hun ‘eigen’ Donald Duck. Voor het eerst in 62 jaar Donald Duck weekblad konden lezers meedenken over de strip en zelfs invloed uitoefenen op het verhaal.

Het zat Donald niet mee in het verhaal De Pechvogelkampioen. Hoe het hem verging is ditmaal niet alleen bedacht door de scenarist, maar ook door de zestien winnende deelnemers van Heel Holland Kwekt. Zij hebben met hun winnende inzending een plekje in het weekblad veroverd.

Van 25 september tot en met 17 oktober werkten lezers op heelhollandkwekt.nl mee aan dit bijzondere verhaal. Het ontwikkelde platform had meerdere inzendmomenten, waarna er gestemd kon worden op de beste ideeën. De winnende inzendingen zijn terug te lezen in het speciaal getekende verhaal. Fans van alle leeftijden, variërend van 11 tot 39, zonden hun creatieve ideeën in. De meeste inzendingen kwamen binnen voor het bedenken van een plaatsnaam of een reclamebord in de strip.

Het verhaal De Pechvogelkampioen

Niemand heeft zo veel pech als Donald Duck. Hoewel… Duckstad kent nog veel meer stumperds en brokkenpiloten! Wekelijks komen ze bij elkaar om op de Pechvogelclub over hun belevenissen te vertellen. En als ieder lid vindt dat hij het meeste ongeluk heeft, kan pech hebben opeens een wedstrijd worden. Donald doet zijn uiterste best om in één week zo veel mogelijk rampspoed over zich af te roepen. Totdat Katrien hem opeens nodig heeft…


 
Deze unieke editie door lezers voor lezers ligt vanaf vrijdag 21 november in de winkel.
Tevens is deze editie te bestellen via Tijdschrift365.nl.