8 augustus 2013

Donald Duck zoekt ‘rust’ op Waddeneilanden

Donald Duck is gek op Nederland. Vanwege het 60-jarig bestaan van zijn vrolijke weekblad beleefde hij vorig jaar elke maand een avontuur in een van de provincies. En dat is hem goed bevallen. Daarom bezoekt hij nu, in een speciale editie, De Waddeneilanden!

Oorspronkelijk was het de bedoeling slechts één eiland aan te doen, om daar van de rust te genieten. Maar door Donalds impulsieve gedrag werd het noodgedwongen eilandhoppen. Bijna alle Waddeneilanden werden door hem met een bezoek vereerd, hoewel mogelijk niet alle eilandbewoners daar even gelukkig mee waren…

Overal geweest
Donald Duck en de neefjes hebben de meest exotische oorden bezocht op alle continenten. Ze doorkruisten verlaten woestijnen, ze reisden over woeste vlakten, door ondoordringbare bossen en beklommen hoge bergtoppen. En ze bezochten de meest indrukwekkende steden: Timboektoe, Parijs, Londen, Helsinki, Kopenhagen, Venetië, Bombay, Peking…

Nederland ‘t leukst
Maar er is niets dat kan tippen aan Amsterdam. En Groningen, Leeuwarden, Assen, Arnhem, Zwolle, Utrecht, ’s Hertogenbosch, Maastricht, Middelburg, Den Haag, Haarlem, Lelystad – ze werden vorig jaar allemaal door ’s werelds beroemdste eend met een bezoek vereerd. Ter gelegenheid van het feit dat het vrolijke weekblad Donald Duck in 2012 precies 60 jaar bestond.

En natuurlijk stonden ook De Waddeneilanden nog op het verlanglijstje. De wonderlijk avonturen die hij daar met Kwik, Kwak en Kwek beleeft, lees je in editie 33 die vanaf 9 augustus in de winkel ligt.

Gastrol voor vertrekkend hoofdredacteur Thom Roep
Wat deze editie van Donald Duck Weekblad helemaal bijzonder maakt is dat het de laatste is met hoofdredacteur Thom Roep aan het roer. Als eerbetoon aan de man die 40 jaar lang Duckstad bestuurde is hij afgebeeld op de cover. Ook speelt hij een gastrol in een van de stripverhalen in dit speciale Wadden-nummer. Maandag 12 augustus is Thom Roep zijn laatste werkdag.